Kedden is folytatódik a sztrájk a győri Audi-gyárban, nincs megegyezés

audi dolgozok

Az MTI úgy tudja, hogy sikertelenül zárultak az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet közti hétfői, éjszakába nyúló tárgyalások. Mivel megállapodni nem tudtak a felek, a munkabeszüntetés kedden is folytatódik. A győri üzemben január 24-e reggel hat óra óta sztrájkolnak a dolgozók, azóta teljesen leállt a termelés a motorgyárban és a járműgyárban. A termeléskiesés miatt hétfőn leállították a gyártást az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban, mert hiányoznak a Győrben készített motorok.

A szakszervezet elnökségi tagja, Szimacsek Tibor szerint a sztrájkban résztvevők száma nem csökkent, sőt, az érdekképviselet tagsága a sztrájk kezdete óta mintegy háromszázzal nőtt, így már közel 9300 tagja van. A szakszervezet követelése továbbra is az, hogy

az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg.

Ezen felül az alapbérbe a mozgóbér négy százalékát építsék be, kapjon minden munkavállaló egy hónapban egy teljes szabad hétvégét, a gyermekek és az életkor után járó szabadságokkal pedig a munkavállaló rendelkezhessen. A választható béren kívüli juttatás keretösszegét a jelenlegi 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, fejlesszék tovább a lojalitás bónuszt és vezessék be a jubileumi bónuszt.

Forrás: MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com