Karácsonykor is lehet tüntetni a Kossuth téren, a Fidesz visszavonta az ezt tiltó törvényjavaslatot

parlament tuntetes karifa

A Fidesz csendben visszavont egy törvényjavaslatot, amelyen még a túlóratörvény előtt, november elején zúdultak fel sokan. Arról a javaslatról van szó, amely trükkösen a településkép védelméről szóló törvényben tiltotta volna meg a tüntetést egy sor közterületen nemzeti- és egyéb ünnepek alkalmával – vette észre az Azonnali.

A Kossuth téren például a teljes adventi időszakban megtiltották volna a demonstrációkat.

A törvényjavaslatot végigtárgyalta az Országgyűlés, az eredeti verzióhoz képest jelentősen puhult is a zárószavazásra szánt javaslat. Az eredeti tervek szerint ugyanis Budapest fél belvárosában nem lehetett volna tüntetni ünnepekkor, vidéken ezt az önkormányzatok is megtilthatták volna.

A végső verzió viszont már kizárólag csak a Kossuth térre és a nemzeti ünnepekre, emléknapokra és gyásznapokra vonatkozott. Kikerült belőle a karácsony és az adventi időszak, de aztán végül ezt is visszavonták.

A rabszolgatörvény elleni tüntetések kipattanásakor még csak a szavazás elnapolása szerepelt az irománynál a parlamenti honlapon, de december 19-e óta már visszavontnak tekintendő.

Fotó: Merész Márton

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com