Karácsonyi Aranyharang

atadasra_varva2_1

Az alapító, Kárászy Szilvia nemzetközi hírű zongoraművész, a napokban adta át az Aranyharang díjat, amelyet éppen tizenöt éve alapított. A gálaműsornak soha nem volt még olyan méltó helyszíne, mint a Magyar Tudományos Akadémia, ahol az idén gyűlhettek össze a művészek barátai, valamint néhányan az előző esztendők kitüntetettjei közül.

Az estet Kárászy Szilvia személyes hangú, meghatóan szép összegzése nyitotta, amelyben az elmúlt évekre, és arra emlékezett, hogy jutott el a nemzetközi Lions mozgalomtól – amelynek elkötelezett tagja, és amit a vakok és gyengén látók megsegítésére alapítottak még 1917-ben chicagói üzletemberek – az Aranyharang díj meglapításáig, amely hasonló elvek mentén választja ki minden évben jutalmazottjait.

fuel0403_1.jpg

A gálaműsort a néhány éve díjazott Érdi Tamás zongoraművész nyitotta egy csodálatos Debussy művel, amelyet a nemrég elhunyt világhírű művészbarátja és mentora, Kocsis Zoltán emlékének ajánlott. A továbbiakban fellépett többek között Veszeli Ernő, vak harmonikaművész mellett a világ, talán legtehetségesebb vak operaénekesnője, az ifjú Szluka Lídia, és a vakok „Eurovíziós” dalversenyének idei győztese, Agárdi Szilvia is, aki Rakoncai Viktor, külön erre a  versenyre komponált dalát adta elő. Itt kell megemlíteni az est egyetlen gyenge pontját, a hangosítást.

erdi_debussyvel_1.JPG

egy_hang_a_vilagnak_1.JPG

egy_kis_kortars_zene_1.JPG

Az áradó és sokszínű műsort követte az idei nívódíj-átadás.

atadasra_varva2_1.JPG

2016 DÍJAZOTTJAI:

Lengyel Zsófia - válogatott para-sportoló, kommunikációs szakember

Barkó Tamás - A láthatatlan kiállítás idegen nyelvű tárlatvezetője, az ArtMan mozgásterápiás Művészeti közhasznú egyesület tagja, az RS9 Színház színésze

bako_tamas_2.JPG

Rakonczai Viktor - EMeRTon- díjas zeneszerző, zongorista, előadó, többek között a fentiekben már említett „euróvíziós” sikerdalért.

rakonczay_viktor_1.JPG

Pádár Alexandra, különdíjas énekes.

Az estet Tolcsvay László, szintén Aranyharang díjas szerző-énekes zárta az úgynevezett Lions himnusszal, ami nem más, mint a Koncz Zsuzsa előadásában megismert „Békét és reménységet” című dal.

tolcsvay_laszlo_1.JPG

Kárászy Szilvia és művész barátai, jutalmazottjai igazán szép, méltó adventi esttel ajándékozták meg a közönséget.

kozonseg_1.JPG

Pálmai Tamás-Városi Kurir


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com