Január elsejétől drágul a 10 napos autópálya-matrica, illetve emelkedik az e-útdíj

autópálya matrica

Január elsejétől drágul a 10 napos autópálya-matrica, illetve emelkedik az e-útdíj – egyebek mellett ezt jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos heti kormányinfón elsőként bejelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a magyar jogállamiság lebontásáról szóló Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti szavazás előtt személyesen is felszólal Strasbourgban – derül ki az Index.hutudósításából.

Gulyás szerint ez a jelentés (ami a szavazás előtt még csak tervezet) eleve “a bevándorláspárti erők utolsó, elkeseredett próbálkozása” és csak “bosszút akarnak állni” Magyarországon.

Ráadásul ha egy 7-8 évvel ezelőtt meghozott intézkedésre (jelen esetben a magyar Médiatörvény) hivatkozva indulna bizottsági eljárás, az azt üzenné a tagállamoknak, hogy nincs értelme konstruktívan hozzáállni egy uniós eljáráshoz.

Bejelentette továbbá, hogy az Európai Bizottság kifizeti a magyar határvédelem költségeinek egyharmadát, azaz a 900 millió euróra becsült határvédelmi költségből 300 milliót átvállal, és ebből 54 milliót azonnal ki is fizet.

Gulyás Gergely azt is bejelentette, hogy január 1-jétől mintegy 5,8 százalékkal emelkedik a fuvarozók által fizetett e-útdíj, a plusz bevétel pedig közvetett formában egy “falusi útalapba” fog befolyni, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a legkevésbé fejlett falusi útszakaszok fejlődjenek.

A 10 napos autópályamatrica ára 2975 forintról 3500-ra emelkedik.

Forrás: Index-Hírhatár


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com