Iványi Gábor szerint a gázt is lekapcsolhatják náluk, de a segítő munkát nem adják fel

ivanyi gabor

Több intézmény is ellátás nélkül maradhat a felgyűlt adósságok miatt – mondta a Klubrádióban a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője.

Nyílt levelet tett közzé az evangélikus közösség híveinek, támogatóinak Iványi Gábor, amelyben úgy fogalmazott: „Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az elmúlt hét év törvényi csűrés-csavarásának az alapvető célja az volt, hogy a kormány kitalálja, miként lehet a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszát elvenni és megakadályozni azt, hogy ezt bármikor visszaszerezhesse.” A Hírklikk is megszólaltatta Iványit, aki elmondta: „Több általunk fenntartott létesítményben is ki akarják kapcsolni a gázszolgáltatást, mivel adósságot halmoztunk fel a szolgáltató felé”.
A lelkész, közösségvezető a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta: a jelenlegi helyzet nemcsak őket érinti, „magukkal sodorják” azokat a közösségeket, amelyeknek a státuszát az Alkotmánybíróság döntése szerint vissza kellett volna állítani. Ez nem történt meg, ehelyett négy év után született új törvény, amely szerinte megmutatja, hogyan nem lehetnek többé újra egyházzá az Orbán-rendszerben.

A levél nem SOS-segélykiáltás volt, hanem annak a kiegészítése, hogy az áprilisban hatályba lépett törvény értelmében újra be kellett jelentkezniük a bíróságon, és levelet írtak a bírónak arról, hogy alkotmánysértőnek tartják a helyzetet, ezért megint Strasbourghoz fordulnak.
Technikai szám nélkül kellene begyűjteni az adóegyszázalékot
Ha elindulnának a törvény által kijelölt úton, bejegyzett egyházként kellene öt évig négyezer egy százalékos támogatást felmutatniuk úgy, hogy elvették a technikai számukat, és ha ez sikerül, nyilatkozniuk kell arról, hogy semmilyen támogatást nem fogadnak el se az Európai Uniótól, se belföldről.

Ezután szavaz a parlament és kétharmaddal dönt arról, visszakapják-e az egyházi státuszt, amelyet 1981-ben, a pártállam idején szereztek meg.
Amíg egyvalaki dönti el a baráti körével, hogy mit szavaz meg a parlament kétharmaddal, addig ebben nem lesz változás – mondta Iványi Gábor.
Hitvallásuk a rászorulók segítése
Iványi hozzátette: hívő emberekként nincsenek annyira megrendülve, eddig valahogy tudtak fizetést adni, és reméli, el tudják érni, hogy ne kapcsolják ki a gázt, vizet villanyt, és megértetni az ezer emberrel, aki náluk dolgozik, hogy nem érheti őket hátrány ezért. Amíg rajtuk áll, ez a munka nem ér véget; náluk hitvallási kérdés, hogy a szegényeket támogassák, a jövevényeket (akiket most migránsoknak neveznek) segítsék, ahogy a hajléktalanokat is. Pedig
Magyarországon ma már gyakorlatilag bűncselekmény hajléktalannak lenni, a menekülőket segíteni pedig kimondottan az. És ebből a pozícióból akarja a kormány kioktatni Európa népét arról, hogy kell az Istent imádni és a bibliai törvényeknek megfelelni
– mondta a Klubrádió műsorában Iványi Gábor.

nepszava.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com