Ismét terítéken magyar köztisztviselők kitiltása az Egyesült Államokból

vida és goodfriend

Demokrata szenátorok közzétettek egy 200 oldalas dokumentumot, mely az Amerikát és a Nyugatot fenyegető orosz diverziós műveletek veszélyére hivatkozva, komolyabb ellenlépéseket sürget.

A dokumentum külön kiemeli az Orbán-kormány oroszbarát politikájának nemzetbiztonsági veszélyességét, és a magyar köztisztviselők 2014-es kitiltásához hasonló döntést javasol. Csakhogy amíg az emlékezetes, Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akkori elnökének nevével fémjelzett kitiltási elnöki határozatot a korrupciós ügyekben való részvétel motiválta, addig jelen esetben már konkrét politikai cselekményekről, az orosz felforgató tevékenység tolerálásáról, annak támogatásáról szól a vád.

A DK szerint az Orbán-kormány politikája miatt Magyarország elveszítette valamennyi szövetségesét és barátját a demokratikus világban. Ez a politika oda vezetett, hogy még csak nem is semleges félként, hanem ellenségként tekintenek ránk. Eljöhet az idő, amikor nem csak a Fidesz oligarchái és oroszbarát politikusai kerülhetnek fel a tilalmi listákra, hanem Orbán hibájából bármely magyar állampolgár.

 

Ara-Kovács Attila,

elnökségi tag, DK a Külügyi Kabinet vezetője


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com