Ismét piacra dobja „robbanós” készülékeit a Samsung

samsung

A héten visszatérhetnek a Samsung óriási botrányt kiváltó telefonjai: a vállalat átnevezte a Galaxy Note 7 készülékeket Galaxy Note FE-re (Fan Edition). A Samsung tájékoztatása szerint az okostelefonok – új akkumulátorainak köszönhetően – tökéletesen biztonságosak, az eredeti ár körülbelül kétharmadáért árulják majd ezeket – írja a Guardian.

Kezdetben 400 ezer darab készülék kerül majd piacra, és csak Dél-Koreában lesz kapható, a további értékesítésről később döntenek.

A Samsung Electronics tavaly szeptemberben – kevesebb mint egy hónappal a forgalmazás elindítása után – visszahívta a Galaxy Note 7 okostelefonokat szerte a világban, majd októberben megszüntette gyártását és értékesítését is, mivel az első széria visszahívása után a cserekészülékeknél is túlhevülést tapasztaltak. Az Apple által gyártott iPhone 7 versenytársának szánt készülék gyártásának leállítása nemcsak több milliárd dollár értékű anyagi kárt, hanem óriási presztízsveszteséget is okozott a csúcstechnológiát képviselő vállalat számára.

A vállalat január végén jelentette be, hogy lezárult a vizsgálat: a Samsung mérnökei, független szakértőkkel közösen, több mint 200 ezer készüléket és 30 ezer akkumulátort teszteltek, ellenőrizték a Galaxy Note 7 programjait, a készülékek összeszerelését és kiszállítását. A több hónapig tartó munka eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy az akkumulátor konstrukciós hibája és az összeszerelési folyamat hiányosságai miatt történhetett meg az, hogy töltés közben túlhevültek, esetenként ki is gyulladtak Galaxy Note 7 készülékek. Az akkumulátorokat két beszállítótól szerezte be a Samsung.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com