Innen már csak nem lesz visszakozás – Megérkezett Szingapúrba Kim Dzsongun és Donald Trump

trump singapur

Sokáig nem lehetett tudni, hogy sikerül -e nyélbe ütni a csúcstalálkozót, de most úgy néz ki, megtörténik.

Elsőként Kim Dzsongun érkezett meg Szingapúrba, majd néhány órával később Trump szállt le az Air Force One fedélzetéről a Paya Lebar légi támaszponton - írja a CNN. Az amerikai elnök a Kanadában megrendezett G7-ről érkezett.

Trump és Kim a turistaparadicsomként ismert Sentosa szigeten találkoznak majd kedden.

Trump a riporterek kérdésére azt válaszolta, nagyon jó érzései vannak a találkozóval kapcsolatban.

A Fehér Ház kedden jelentette be, hogy Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozójára a szingapúri Sentosa szigetén kerül sor. A találkozót – mint a szóvivő előző nap közölte – június 12-én helyi idő szerint reggel 9-kor (közép-európai idő szerint hajnali 3-kor) tartják.

Az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó létrejötte nemrég kétségessé vált, mert Trump lefújta az eseményt Phenjan szerinte ellenséges megnyilvánulásai miatt. Múlt héten azonban az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnökét, aki átadta neki Kim Dzsong Un levelét. Trump a Kim Dzsong Un „jobbkezeként” számon tartott politikussal folytatott egyórás megbeszélés után közölte, a szingapúri csúcsot a korábban megbeszélteknek megfelelően mégis megtartják.

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com