Ilyen jó ajándékot soha senki nem talált ki egy tízmilliomodik látogatónak

festészet

A nagy intézmények X milliomodik látogatói legtöbbször béna szóróajándékokat és belépőket kapnak ajándékba, a holland Stefan Kasper viszont egy garantáltan életre szóló élményt kapott a legendás amszterdami Rijksmuseumtól.

A fickó – aki tanár egy Montessori-iskolában és a diákjaival érkezett – ugyanis egy éjszakát nyert a múzeumban. Az Éjjeli őrjárat, vagyis Rembrandt egyik leghíresebb festménye elé ágyaztak meg neki, a múzeum éttermének séfje főzött neki vacsorát – gazpacholeves és marhapofa volt a menü – de utána jött a lényeg. Mindenki elment – a férfi elmondása szerint vagy egyáltalán nem voltak ott az őrök vagy nagyon ügyesen elbújtak – őt pedig otthagyták magában a múzeumban. Kasper felidézte, hogy micsoda élmény volt gatyában és zokniban mászkálni az üres termekben.

Bár bevallotta, hogy pont Rembrandt festészetének nem különösebben a rajongója, óriási élménynek nevezte az estét. Elmesélte azt is, hogy annyit nézte a híres festményt, hogy olyan karakterek keltek rajta életre, akiket korábban észre sem vett.

(via yahoo

Fotó: OLIVIER MIDDENDORP/AFP


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com