Így vehetsz fel kártya nélkül pénzt az ATM-ből

atm

A 90.9 Jazzy Rádión futó Millásreggeli című műsornak küldte be egy hallgatója kedden azt a fotót, amelyen egy olyan magyar nyelvű ATM látható, mely úgy tűnik, mintha a hagyományos technológián túl, érintéssel is elfogadna bankkártyákat. A rádióműsor hallgatója annyit írt az ATM-ről, hogy azt egy nagy magyarországi bank üzemelteti.

A Pénzcentrum megkereste az OTP-t, a Bankszövetséget, a Mastercardot és a VISA-t is, ahonnan azt a választ kapták, hogy ismerik a technológiát, de nem az övék az automata. A hazánkban több mint 400 ATM-et üzemeltető bankfüggetlen szolgáltató Euronetnél viszont sikerrel jártak, megerősítették, hogy ők kísérleteznek az itthon úttörőnek számító technológia bevezetésével.

Arról tájékoztatták a Pénzcentrumot, hogy az érintéssel történő készpénzfelvételt néhány Euronet ATM-nél már tesztelik, a szolgáltatás kiterjesztése az egész ATM-hálózatukra folyamatos. Hozzátették, hogy a szolgáltatás rendkívül kényelmes, egyszerű és biztonságos, mivel nem kell bedugni a plasztikot az automatába, egy csalók által odahelyezett masina segítségével sem lehet a kártyát mozgás közben lemásolni.

Egy mobiltárca segítségével pedig akkor is fel tudunk venni pénzt az ATM-ből, ha épp nincs kéznél a bankkártyánk.mobiltárca egy új generációskényelmi szolgáltatás, amely a pénztárcádban hordott papír és plasztik alapú kártyákat az okostelefonba költözteti egy mobilalkalmazás segítségével.

Forrás: Pénzcentrum

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com