Így tuszkolták egy rendőrségi buszba Vlagyimir Putyin ellenfelét az elnök egyenruhásai

orosz rendőrség

Igen kemény videófelvételen látszik, hogy mi számít a közrend megzavarásának Valgyimir Putyin Oroszországában. Megírtuk: őrizetbe vették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, akit a hatóságok megakadályoztak abban, hogy elinduljon a választáson. Emiatt hirdetett országos tüntetéssorozatot vasárnapra. Navalnij azzal hívta utcára a híveit, hogy együtt követeljék a választások bojkottját, mert szerintük nem adottak a körülmények az igazi demokratikus versenyhez.

Az őrizetbevétel módja erősítheti a tiltakozás indoklását:

Több helyszínről érkezett jelentés őrizetbe vételekről, nem hivatalos értesülések több mint 200 ember előállításáról tudnak. Navalnijt az MTI értesülése szerint várhatóan a közrend megsértésével, nem engedélyezett tüntetés szervezésével fogják megvádolni, ami 30 napig terjedő elzáráshoz vezethet. Az ellenzéki politikus a Twitteren arra szólította fel híveit, hogy az őrizetbe vétele ellenére is folytassák a tiltakozást.

Navalnijt tavaly rövidebb időre kétszer is elzárásra ítélték nem engedélyezett tüntetések megszervezése miatt. Oroszországban március 18-án tartják az elnökválasztást.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap délelőtt Navalnij irodájában tartott razziát a moszkvai rendőrség. A cél az épületben működő ellenzéki televízió felszámolása volt.

Arról is írtunk már: Vlagyimir Putyin orosz elnök leghangosabb bírálójának számító ellenzéki ügyvéd három és fél évi felfüggesztett börtönbüntetést kapott, fivérét pedig ugyanilyen időtartamú letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amiért a vádak szerint megkárosították az Yves Rocher francia kozmetikai cég oroszországi leányvállalatát. A szóban forgó orosz cég pénzügyi igazgatója viszont azt közölte, hogy semmilyen kárt nem szenvedtek az elítéltek miatt. Ráadásul Navalnij a strasbourgi emberi jogi bíróságon is bizonyította igazát.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com