Idén is lesz Orbán-koncert Tusványoson

Németh Zsolt; Orbán Viktor

Kedden Tusnádfürdőn elkezdődik a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén a Tusványos. A szervezők már csak a jó időben reménykednek, az érdeklődés töretlen a legnagyobb Kárpát-medencei közéleti esemény iránt – idén is több tízezren töltenek el egy szűkebb hetet az Olt-menti táborban.

A tusnádi színpadokon és pódiumokon zenei, valamint közéleti nagyágyúk adják egymásnak a mikrofont, és ezúttal is lesz Orbán-koncert – a tusnádi táborozók már csak ilyen lazán emlegetik a szabadegyetem egyik legnagyobb attrakcióját,vagyis a magyar miniszterelnök és Tőkés László európai parlamenti képviselő aktuálpolitikai problémákról, Németh Zsolt tusványosi főszervező moderálásával tartott előadását.

Tusványos szervezői idén is igyekeznek minden olyan időszerű politikai és közéleti témát terítékre tenni, ami érdekli az erdélyi magyarokat.

Lesz több olyan beszélgetés,ami Európa, ezen belül Közép-Kelet-Európa jövőjét járja körül, ugyanakkor közelebb kerülnek a nemzetpolitikai és gazdasági, valamint a kárpát-medencei térség sorsát érintő kérdések is.

Az említett témaköröket rangos meghívottak, szakértők, magyar kormányzati képviselők, elemzők járják körül.

A román fél képviselőiből azonban idén sem lesz több a szabadegyetemen, a politikai szerepelők változatlanul tartózkodnak Tusványostól, félve a szavazótáboruk elvesztésétől.

Ennek ellenére lesznek román vendégek a szabadegyetemen, mellettük pedig több európai politikus, elemző és újságíró is jelezte részvételét.

Forrás: Sztárklikk


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com