Hollik szerint az a magyarok érdeke, hogy a fideszesek Európában is mindent elfoglaljanak

hollik, Fotó- Soós Lajos : MTI

Ezt persze ő úgy mondta, hogy “a bevándorláspárti magyar ellenzék szembemegy a magyar emberek akaratával”.

Példátlannak nevezte Hollik István kormányszóvivő, ami szerdán az Európai Parlamentben történt, értékelése szerint a bevándorláspárti teljes magyar ellenzék teljesen szembemegy a magyar emberek akaratával és a magyar nemzeti érdekkel.

Hollik István szerdán Budapesten újságíróknak azt mondta: egyértelmű magyar nemzeti érdek, hogy minél több EP-bizottságban legyenek magyar alelnökök is.

Gyurcsány Ferencék, a szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy szerdán ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére – mondta.

A szóvivő azon háborog sok más fideszeshez hasonlóan, hogy az ellenzék ellenzékként viselkedik, és igyekeznek megakadályozni olyan – a hazai viszonyokat ismerők szerint egyértelműen nonszensz – lépéseket, mint például hogy Deutsch Tamás legyen a költségvetési ellenőrző bizottság (az EU-pénzek felhasználást ellenőrző testület) alelnöke.

A fideszeseket amúgy nem csak a magyar képviselők nem szavazzák meg, hanem így döntött a teljes liberális, zöld és szociáldemokrata frakció. (A liberálisok amúgy nemcsak a fideszesek, de a lengyel a lengyel Jog és Igazságosság párt jelöltjeit sem szavazzák meg az EP szakbizottságainak vezető tisztségeibe.) Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szerint a döntés „egyértelmű jelzés Orbán Viktornak: aki a jogállamiság lebontásával putyini diktatúrát épít Európa közepén, annak nincs helye az EP meghatározó posztjain sem”.

nepszava.hu

Fotó: Soós Lajos / MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com