„Hol az ember boldog, s boldogul” címmel készült látványos imázsfilm Tolna megyéről

tolna megye

A kisfilmet a gyönyörű felvételek mellett Reviczky Gábor narrációja teszi igazán különlegessé.

A kisfilmben felbukkan a csodálatos Duna és az azt övező ártéri erdő, a dimbes-dombos szelíd tolnai táj, a bátaszéki molyhos tölgy, a szekszárdi szőlők és borbirtokok és természetesen maguk a Tolna megyeiek. Az alkotók külön részt szenteltek a megye régi és modern építészeti örökségeinek, a filmben megjelenik például az ozorai vár, Szekszárd és Paks városa madártávlatból, valamint az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Duna fölött magasodó sziluettje.

A Tolna Megyei Önkormányzat megbízásából készült kisfilm alkotói a paksi Babai István és Vida Tünde, illetve Schmidt Ferenc voltak, a Reviczky Gábor színművész hangján elhangzó szöveget Tóth Róbert írta. A filmet egy éven keresztül forgatták, a munka rengeteg tervezést igényelt. Külön a forgatás kedvéért szerveztek például dunai halászatot, és rengeteg időt töltöttek Gemenci erdőben. Az alkotók a tolnai embereket is igyekeztek a filmben megjeleníteni, a fiataloktól kezdve az idősekig.

Tolna megye Magyarország egyik legkisebb, ám látnivalókban gazdag régiója. Az idelátogatókat megyeszerte gazdag programok, szórakozási lehetőségek, a dunai halakból főzött kiváló halászlé, a híres szekszárdi vörösborok és a tolnai emberek vendégszeretete várja.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com