Hogyan lopja el az adófizetők pénzét a köztévé?

mtva székház

Ha egy szaki – gáz, víz, vagy villanyszerelő – elvállal egy munkát, felvesz rá előleget, majd a pénzzel, anélkül, hogy a munkát elvégezte volna, eltűnik, mérgesek leszünk. Megpróbáljuk visszaszerezni a pénzünket, végső esetben jogi úton veszünk elégtételt a pénzünket kicsaló tolvajon.

Szombaton reggel a köztévé híradójában azzal kezdték a hírek sorolását, hogy Magyarországon esik a hó. Utána arról volt szó, hogy a Tátrában is esik a hó, Thaiföldön ítéletidő van, Közép-Amerikában migráns-karaván indult az amerikai határ felé, Magyarországon emelkednek a nyugdíjak, És persze volt egy kis Bakondi is, a katasztrófavédelem honi feje a migráció veszélyeire figyelmeztette a magyar tévénézőket. Végül, mielőtt áttértek a sporthírekre, megtudhattuk, hogy mintegy négy hete félgőzzel működik az amerikai kormányzat.

Nagyjából ennyi, amit a köztévé szerkesztői és munkatársai a magyarországi nézők tudomására hoztak szombaton reggel. Arról, hogy országszerte folytatódnak a decemberben elkezdődött tüntetések, és ma például Budapesten lesz egy nagyszabású demonstráció, amelyen az összes ellenzéki párt, valamint a civil szervezetek és a szakszervezetek is mozgósítanak, egyetlen szót sem ejtettek. Pedig elmondhatták volna a tüntetés hátterét, az elégedetlenség okát, különös tekintettel a rabszolgatörvényként elhíresült  túlóratörvényre.

A köztévé, amely a kormány számára kellemetlen híreket rendszeresen elhallgatja a magyar emberek elől, évente több mint 80 milliárd – idén már mintegy 90 milliárd – forintból gazdálkodik. Azért kapja ezt a pénzt tőlünk, magyar adófizetőktől, hogy elvégezze azt a munkát, amellyel megbíztuk, és amiért ezt az igen hatalmas összeget adtuk neki. Mi, magyar adófizetők, azzal bíztuk meg a köztévét, hogy tájékoztasson bennünket Magyarország és a világ dolgairól. Pártatlanul, hitelesen, szakszerűen.

A köztévé azonban ezt a feladatát nem teljesíti. Felveszi a pénzt és elteszi, majd, mint aki jól végezte a dolgát, hazudik, mellébeszél és maszatol. Migránsokkal fenyegeti a magyarokat, miközben az ország való gondjairól és történéseiről nem mond semmit sem.

Hiába próbálunk, nem tudunk ennél vissza fogottabban fogalmazni: a köztévé ellopja a pénzünket. Pedig, ahogy a Nagy Feró vezette Betarice zenekar énekelte egykoron: Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni, csalni csúnya dolog.

És, tegyük hozzá, bűncselekmény.

Szerző: Föld S. Péter
*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com