Hiába a riogatás, békés volt a tüntetés

tüntetés kormány ellen

Hiába riogatott napokig a kormányközeli sajtó és a közmédia Soros-kommandókkal és külföldről behívott szabotőrökkel, rendbontás nélkül ért véget a szombati Budapesti demonstráció. A tüntetők egy kisebb csoportja a Fidesz székházhoz vonult, de ott sem kerültek összetűzésbe a rendfenntartókkal.

Az ellenzéki tüntetések megszokott forgatókönyve szerint az demonstrálók egy kis csoportja zenére szidta az Orbán-kormányt az Oktogonon, a Kossuth téren pedig a tüntetők először virágot adtak volna a rendőröknek, később ledöntötték a Parlament előtti kordont, összetűzés azonban itt sem volt a rendőrökkel.

Az Oktogonon tüntetők egy csoportja a Fidesz Lendvay utcai székházáhhoz vonult, ahol rendőrsorfallal találták szembe magukat.

A csoport élére állt fiatalok elégedetlenek voltak a hivatalos tüntetés hangvételével.

- Tudatni a néppel, hogy mi van. Az, hogy a tüntetés, ami megtörtént a Kossuth téren, illetve az Operaháznál indult. Én azon az állásponton vagyok, hogy az nem volt semmi. Megjelent a nép nagy többsége, de…. - Csalódott vagy? – Csalódott vagyok, én teljesen mást vártam.

Az ellenzéki pártok is kaptak kritikát a tüntetőktől.

Az a politikai paletta, ami jelenleg Magyarországon van az elég halovány. És azt mondom, hogy kell a tűz, kell a fiatalság ereje és kell, hogy megmutassa békésen is, de azt, hogy erőt tud demonstrálni - mondta egy tüntető.

11 óra előtt nem sokkal rendbontás nélkül ért véget a demonstráció a Fidesz székházánál, az Oktogonon és a Kossuth téren is.

hirtv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com