Hegyi panziót vásárolt az Orbán-kormány a kárpátaljai nagycsaládosoknak

Grezsa István miniszteri biztos

Úttörő kezdeményezés a Kárpát-medencében, hogy hegyi panziót vásárolt a magyar kormány támogatásával a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a tagjai számára, ami a kárpátaljai magyarság szülőföldön maradását is szolgálja – jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos szombaton a nagybereznai járási Viharos (Viska) településén működő Vadvölgy Panzióban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos abból az alkalomból tartott közös sajtótájékoztatót Török Dénessel, a KMNE elnökével, hogy a kárpátaljai nagycsaládosok részvételével a hétvégén önkéntes munka keretében rendezték a tavaly megvásárolt panzió közvetlen környezetét és a hozzá tartozó 1,3 hektáros területet.

A miniszteri biztos az újságíróknak elmondta, hogy a KMNE Kárpátalja legdinamikusabban fejlődő civil szervezete, amely indulásakor 34 magyar családot egyesített, míg jelenleg közel 700 nagycsalád a tagja, és a tevékenysége mintegy 3500 embert érint.

A szervezet eredményes működését jelzi, hogy a múlt évben több mint hatvan programot bonyolított le – tette hozzá. Magától értetődőnek nevezte, hogy a magyar kormány jelentős támogatást nyújt az egyesület működéséhez, beleértve az Uzsoki-hágó közelében festői környezetben található hegyi panzió megvásárlását is a szervezet számára a tavalyi Családok éve keretében.

Grezsa István kiemelte, a Kárpát-medencében is úttörő, modell értékű kezdeményezésnek tekinthető a magyar határtól 100, a szlovák és lengyel határtól 20 km-re fekvő üdülőhely megvásárlása, ami hozzá fog járulni a kárpátaljai magyarok szülőföldön maradásához.

Török Dénes köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a KMNE-nek nyújtott támogatásért, hiszen – mint emlékeztetett – korábban a kárpátaljai nagycsaládosok túlnyomó többségének egyáltalán nem volt lehetősége üdülésre.

Forrás: MTI

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com