Havas a lejtőn

Havas-1

Fogalmam sincs arról, hogy mit követett el Havas Henrik, így aztán védeni sem akarom őt, igaz támadni sem. Azt azonban látom, hogy mit is jelent, ha a kormánypárti sajtó rászáll valakire; addig marcangolja, ameddig le nem dönti a lábáról.

A pofátlanság egyébként éppen abban rejlik – hiszen ők csak a megrendelő kívánságát teljesítik -, hogy ezek a Fideszhez köthető orgánumok azt akarják elhitetni olvasóikkal, hogy a baloldali sajtó az, ami elfogult, illetve összezár Havas-ügyben, leginkább pedig elhallgatja, ami történik. Mondják ezt azok, akik a Marton-féle zaklatási ügyből is baloldal ellenes politikai ügyet igyekeztek kreálni, nem szólva a Kerényi Miklós Gábor esetről. 

Egy tanácskozáson, vezető fideszes politikus, a média jobboldali túlsúlyával kapcsolatban azzal replikázott, hogy bezzeg a kilencvenes években totális baloldali uralom jellemezte az írott és elektronikus sajtót, ami – némi fenntartásokkal igaz is lehet -, vajon azt jelenti-e a kormánypárt olvasatában, hogy most neki ugyanazt kell csinálnia, az ellenkező oldalról? 

A kérdés, természetesen, költői, hiszen látjuk: Orbán a sajtó totális bekebelezését kívánja, oligarcháinak – ha azok akarnak maradni – a legfontosabb feladatuk, hogy profitjukat a médiába fektessék be. És: miután megtörtént a befektetés – látjuk, megtörtént -, akkor kövessék a parancsokat, azzal és úgy foglalkozzanak, ahogy azt a Vezér előírja. 

Havas, hogy visszatérjek rá, elkövette azt a hibát – amúgy én is hibának gondolom, nem csak idézőjelben -, hogy Vona Gáborról írt könyvet. De még ezt is megtehette volna, ha a leleplező könyvet írt volna. Akkor most nem lenne Molnár Anikó, Baukó Éva – csupa nagyformátumú, hiteles celeb, akik hirtelen előkaparják a múltjukból Havas Henrik zaklatásait, és beszélnek – családtagjaikkal együtt, mi mindent kellett átélniük, a “Tanár Úr” verbális vegzálásai okán. 

Ismétlem: nem akarom kétségbe vonni állításaikat, így aztán annak sem adok hitelt, hogy a megszólalásért fejében pénzt kaptak volna. Legfeljebb annyit fűznék hozzá, hogy a hirtelen rájuk tört rossz emlékekek igazán jól jöttek a Fidesznek. Meg a sajtójuknak.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com