Hatalmasat égett az Orbán-kormány szövegével az amerikai nagykövet

amerikai nagykövet

Saját korábbi megjegyzését is letagadta Pete Hoekstra, az Egyesült Államok nemrég kinevezett holland nagykövete – írja a Washington Post.

Az amerikai republikánus politikust a holland közszolgálati televízió híradójának, a Nieuwsuurnak adott interjúban kérdezték meg, miért mondta korábban, hogy Hollandiában no-go zónák vannak, amire úgy válaszolt, hogy ez egyszerűen álhír. Én nem mondtam ezt. Ez egy hamis állítás. Álhírnek is nevezhetnénk” – fogalmazott, amire a műsorban bejátszották azt a 2015-ös felvételt, amelyet Pete Hoekstra azt fejtegeti, hogy az iszlám már eljutott addig, hogy káoszba döntse Európát.

from DHFC on Vimeo

„Káosz van Hollandiában is, ahol kocsikat gyújtanak fel, ahol politikusokat gyújtanak fel. És igen, Hollandiában vannak no-go zónák Hollandiában. vannak no-go zónák Franciaországban és Nagy-Britanniában is” – mondta a későbbi nagykövet 2015-ben a David Horowitz Freedom Center egyik konferenciáján. Bár az interjúban végül meg is mutatták az ezt tanúsító videófelvételt a politikusnak, Pete Hoekstra nem zavartatta magát túlságosan, és az abszurd humor kedvelőinek a szórakoztatására hazudott még egy egy hatalmasat. Egyszerűen letagadta azt is, amit egy perccel korábban mondott, vagyis hogy álhírnek nevezte volna a 2015-ös kijelentését. 

Handboek nieuwe politiek & media, les 1:
- je liegt iets
- daarover lieg je
- de confrontatie noem je een leugen
- waarover je weer liegt

(De nieuwe ambassadeur voor de VS in Nederland, @petehoekstra, in gesprek met @WouterZwart voor @Nieuwsuur,)

A kommentárok már nem enyhén szólva nem voltak olyan elnézőek az új nagykövettel, mint amilyen ő akart volna lenni saját magával szemben. „Donald Trump új nagykövete hazudik a saját hazugságairól is” – hangzik az egyik lesújtó szalagcím.

A Hollandiában, Groningenben született Pete Hoekstra 1993 és 2011 között republikánus kongresszusi képviselő volt, Michiganből jutott be a törvényhozásba republikánus színekben. Két éven át a kongresszus hírszerzési bizottságának az elnöki tisztségét is betöltötte. A 2015-ös videójában beszél arról is, hogy a magyarországi menekültvátság alatt egy nappal azelőtt utazott el vonattal Budapestről Prágába, hogy egy kis pályaudvart – gyaníthatóan a Keleti pályaudvart – elárasztottak volna a menekültek.

Nyugat-európai városok állítólagos no-go zónáiról egyébként lazán hazudott az Orbán-kormány is, mégpedig abban a brosúrában, amelyet tavaly az október 2-i kvótanépszavazást felvezető kampány alatt adtak ki. A brosúra tanúsága szerint több olyan európai ország van, amelynek városai tele van úgynevezett no-go zónákkal, Ezeket – állította a Rogán Antal kabinetminiszter égisze alatt összeállított kommüniké – „a hatóságok nem képesek ellenőrzésük alatt tartani”, nem érvényesül a befogadó társadalom jogrendje. Bár a kampányfüzet több száz ilyen no-go zónát említett, az öt érintett ország – Belgium, Svédország, Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország – közül Belgium kivételével mindegyik ország budapesti nagykövetsége hangulatkeltésként ítélte el a kampányfüzetben sazereplő kijelentéseket. „Ön elhiszi, amit állít?” – nevette ki a BBC Newsnight című televíziós műsorának a vezetője, Evan Davis a botrány kitörése után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com