Hatalmas vadászterületet igényelt a Semjént kitüntető Safari Club elnöke

semjén
Az egyesület vezetőségi tagjai lemondásra és kilépésre szólították fel Halmágyi-Takács Istvánt.
Tagtársai szerint a Safari Club Egyesület nevében, de annak felhatalmazása nélkül igényelt vadászterületet az állami Gemenc Zrt.-től az egyesület elnöke, Halmágyi-Takács István – írja az Átlátszó.
A portállal az egyik olvasója közölte, hogy tudomása szerint kisebb botrányt okozott a Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesületben, amikor tavaly év végén kiderült, hogy elnökük, Halmágyi-Takács István az állami Gemenci Erdő- és Vadgazdaság (Gemenc) Zrt.-hez vadászterület iránti igényt jelentett be az egyesület nevében. Az olvasó szerint az elnök a zrt. 12 ezer hektáron gazdálkodó Hajósi Erdészet területét kérte volna, amelyen található egy értékes vadászház is.
Hozzátette: ez a Gemenc Zrt.-nél kiverte a biztosítékot, de az Agrárminisztériumban sem talált támogatásra, még ha Halmágyi-Takács lépése mögött egy befolyásos embert, az ország fővadászaként is emlegetett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest sejtették is. Ezt követően állítólag Halmágyi-Takács István egy újonnan alapított vadásztársaság, A Fenntartható Vadászatért Vadásztársaság Egyesület nevében adott be újabb igénylést vadászterületre a Gemenc Zrt.-hez, de akkor már „csak” mintegy 4 ezer hektárra. A történetet a Safari Club szervezési alelnöke, Lakatos Pál is megerősítette az Átlátszónak.
Közölte, hogy Halmágyi-Takács István tavaly novemberi akciójáról nem tudtak. Megjegyezte, azért sem értette a Safari Club nevében vadászterület igénylésére beadott kérelmet, mert az egyesület nem akart vadászterületet szerezni. Felháborítónak tartotta azt is, hogy az egyesület elnöke a közgyűlés felhatalmazása nélkül lépett. Hogy Halmágyi-Takács Istvánnak ebben volt-e máshonnan hátszele, az alelnök nem tudta megmondani, de úgy vélte, hogy biztos kell egy magas beosztású patrónus – államtitkár vagy miniszter – ahhoz, hogy egy állami cég vadászterületéből 3 800 hektárt kijelöljenek egy csapatnak.
„Az elnök először tagadta, hogy megigényelte a területet, de aztán elismerte. Most egyébként elválnak az útjaink, mert április 6-án új elnököt és elnökséget választunk, és Halmágyi-Takács István nem indul az elnöki posztért”

– tette hozzá.
Boldizsár Balázs, az egyesület külkapcsolatokért felelős alelnöke a portállal azt is közölte, hogy „az egyesület elnökségének ülésén (erre és a médiában megjelent lakásügyre hivatkozással) felhívták Halmágyi-Takácsot az elnöki tisztségről történő azonnali lemondásra és az egyesületből történő kilépésre, de az elnök elutasította azt.” Arra hivatkozott, hogyha megtenné, azzal elismerné a felelősségét.
Halmágyi-Takács az Átlátszó megkeresésére tagadta, hogy a Safari Club Egyesület nevében vadászterület-igénylést nyújtott be, azt pedig, hogy A Fenntartható Vadászatért Vadásztársaságnak igényelt-e egy mintegy 4 ezer hektáros területet, nem árulta el. Több kérdésre szóban nem volt hajlandó válaszolni. Azt azonban megígérte, hogy megnézi az írásos megkeresést, és eldönti, hogy reagál-e rá. Eddig ezt a portál szerint nem tette meg.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com