Háromezer székkel bővítenék a Veszprém Arénát, de már 39 milliárdnál jár a költség

veszprem arena, Fotó- Molnár Ádám : Népszava

Orbán három évvel ezelőtti ígéretéhez képest 13 szorosára nőtt az ár, de még neki se kezdtek a munkának.

Orbán Viktor 2016-os veszprémi látogatása idején – amikor a Modern Városok Program városra vonatkozó részeit jelentette be – már felmerült, hogy a kézilabdacsapatnak otthont adó Veszprém Arénát 5 ezresről 8 ezresre bővítik. Akkor 3 milliárdos összeg hangzott el – írja az Index.

A bővítés munkálatai még meg sem kezdődtek, de tavaly novemberben Porga Gyula, a város fideszes polgármestere 39 milliárdos összeget terjesztett a közgyűlés elé. (A portál csak érzékeltetésül emlékeztet, hogy a Ferencváros stadionja 15 milliárdból épült fel 2014-re. Az új szegedi, 8 ezer férőhelyes csarnok pillanatnyi irányszáma 21 milliárd.)

Kölső látványterv

Fotó: veszpremkukac.hu

Megpróbálták megkérdezni az önkormányzatot, hogy hogyan jött ki 39 milliárd egy háromezer férőhelyes bővítésre, de azt válaszolták, hogy az aréna bővítése állami fejlesztés, amelyben a felelős a kormány. Az önkormányzat szerint a becsült összegek – így a 39 milliárd forint is – egy “megvalósíthatósági tanulmányon” alapulnak, amely egy javasolt tartalom, de nem a végleges. Jelenleg még nincsen véglegesített, beruházó által elfogadott tartalom, nincsenek végleges tervek, építési engedély sincs még – írta az önkormányzat.

Belső látványterv

Fotó: veszpremkukac.hu

nepszava.hu

Fotó: Molnár Ádám / Népszava


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com