Hadházy: A „köztévé” hírhamisító vezérigazgatója decemberben hajnali fél háromkor már az épületben volt

hadházy ákos, merce

A 444.hu tudósítása szerint tegnapi bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a „köztévé” hírhamisító vezérigazgatója decemberben hajnali fél háromkor már az épületben volt. De ahelyett, hogy ez a gyáva talpnyaló lejött volna az országgyűlési képviselőkhöz meghallgatni, hogy mit szeretnének, a smasszereit küldte ránk. 

Az is igaz viszont, hogy egyelőre úgy áll a dolog: ha talpnyalók nem is, de mi is gyávák, megalkuvók vagyunk, vagy egyszerűen csak nem mérjük fel a helyzet súlyát: ellenzéki képviselő december óta (is) csak 5-5 percet mehetett be élő műsorba, akkor is csak a választási kampányban, pártonként egy ember. Mi, „politikusok” és Önök, „választópolgárok” pedig eltűrjük ezt, némán, fegyelmezetten.

(Jobb híján előválasztásokon szórakozunk és valamiért bízunk abban, hogy hátha az önkormányzati választások tisztességesebbek lesznek mint az előző „választások”. Lehet, hogy 10 percet is kapnak majd a pártok? vagy a száz helyett kétszáz óriásplakátot? Esetleg a kormánypropaganda nem 15 milliárdért hirdet a választás előtti 4 hónapban, csak tízért? Esetleg nem fognak csalni? Én inkább attól tartok, pont annyival többet fognak csalni, amennyire rosszabbul fognak állni. Talán néhány nagyvárosban a konkrét csalásokat nehezebben fogják megtenni, de a kormánypropaganda gépágyúja annál többet fog lőni, minél rosszabbul állnak majd a közvélemény kutatásokon.)

Nincs jó kedvem, tegnap egy diplomáciai megbeszélésen vettem részt néhány ellenzéki képviselővel együtt, ők szabályosan kinevettek, amikor a kormánypropaganda témáját próbáltam felvetni a tárgyalópartnereinknek. Ne kérdezzék, kik voltak, úgysem fogom elmondani és nem is lényeges. A lényeg amúgy is egyértelmű: amíg az ellenzék nem éri el, hogy a közmédia vezetője közmédiát csináljon és a fizetett kormánypropagandát törvény tiltsa, minden ellenzéki „politizálás” csak bohóckodás. Ha majd nem 10 képviselő jön el az MTVA elé és nem száz vagy ezer ember, hanem százezer, akkor lesz értelme ellenzékről beszélni. Lesz majd ilyen, ez biztos, de hogy 20 év múlva, vagy ősszel, az csak rajtunk és Önökön múlik. Az, hogy idáig jutottunk, azért mi, „politikusok” vagyunk felelősek. De az, hogy mikor lesz ennek vége, az mindannyiunkon múlik.

Szerzõ: Hadházy Ákos

Fotó: Mérce


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com