„Ha nem tudod a másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, tűnj innen”

air force

Az amerikai légierő, az Air Force akadémiáját vezető Jay Silveria altábornagy az intézmény 550 kadétját hívta össze egy eligazításra csütörtökön. Az ok az volt, hogy az akadémia előkészítő iskolájában öt fekete kadét szobája elé is a “Go Home Niggers” feliratot karcolták ismeretlenek. 

Silveria ötperces beszédet adott a felsorakozott katonajelölteknek, fő mondanivalója az volt, hogy aki nem képes egy másik embert a bőrszínétől vagy a nemétől függetlenül tisztelettel és méltósággal kezelni, az takarodjon a seregből.

A mostani incidensre is utalva az altábornagy arról beszélt, naív lenne, ha azt gondolná, hogy minden rendben van. Ahogy azt sem gondolja senki, hogy az országban minden rendben lenne. Felidézte Ferguson, Charlottesville esetét, illetve az NFL-es tüntetéseket is.  

De szerinte egy jó megoldás van: ha beszélnek ezekről a kérdésekről, normális körülmények között. A Charlottesville-ben történtekről volt is ilyen beszélgetés az akadémián, az a visszajelzések alapján szerinte jól sikerült. 

Majd azzal folytatta, hogy 4000 kadét jár az akadémiára, akik az ország legkülönfélébb részeiből érkeztek, más bőrszínnel és háttérrel. De ez a sokszínűség épp az erejüket adja, ahogy ez összeáll az Air Force-on belül, az csak még erősebbé teszi őket. Silveria szerint ezek azok az értékek, amiket senki nem vehet el tőlük. 

Végül áttér arra, hogy ha valakinek még mindig nem lenne világos, hol áll ebben a kérdésben, akkor ki is mondja: ha valaki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, akkor takarodjon innen. Majd megismételte ezt, előbb a másik nem képviselőivel, majd más bőrszínű emberekkel külön is. 

Aztán közölte a kadétokkal, hogy ha akarják, vegyék elő a telefonjaikat, és rögzítsék szavait. És ha gondolják, terjesszék és beszéljék meg. Miután látni, hogy számos kadét filmezni kezdett, megismételte még egyszer: aki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, az tűnjön onnan. (Axios)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com