Ha bármilyen alkotmányos elv útjában áll a politikának, akkor könnyen kielentik, hogy nem baj, majd megváltoztatjuk az alkotmányt.”

sólyom lászló

Sólyom László: “Magyarországon morális válság van, mert alapvető normák váltak bizonytalanná. Ha bármilyen alkotmányos elv útjában áll a politikának, akkor könnyen kielentik, hogy nem baj, majd megváltoztatjuk az alkotmányt.”

Kedves(, de nem tisztelt) Sólyom László!

Ebben tökéletesen egyetértünk. De nem gondolja, hogy ebben Önnek volt a legnagyobb szerepe, amikor az ellenzéki kerekasztal tárgyalásokon lesöpörte azt az újságírói felvetést, hogy hibádzik az Ön által alakítgatott alkotmány, mert nincsen benne védelem az ellen, ha egy párt egyedül jut a hatalomhoz. A válasza akkor az volt, hogy “ez Európában elképzelhetetlen”.

Vagy, amikor 2005. június 6-án mindössze 13 szavazatot kapott a parlamentben megtartott elnökválasztás első fordulójában? Igaz, az ellenfelével (Szili Katalin) sem jártunk volna jobban. S az akkori barátai – akikről fentebb nyilatkozott – addig alakítgatták a erőviszonyokat, míg a harmadik fordulóban beülhetett az elnöki székbe.

Nem csak arról van szó, hogy megorrolt, mert a második nekifutásnál ezek a barátok már a diplomamunka hamisítót favorizálták?

Szerzõ: Juszt László


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com