Gyurcsányéknak megtiltották, hogy Erdogan ellen tüntessenek

gyurcsány dk

A Demokratikus Koalíció a napokban életbe lépett gyülekezési törvénynek megfelelően jó előre bejelentette a Rendőrségen, hogy az Ellenállás keretében tüntetni fog Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója ellen.

A párt a függetlenségét frissen elveszteni látszó Akadémia épülete elé szervezték a megmozdulást.  A Rendőrség tegnap azonban hivatalos határozatban tiltotta be a DK tüntetését.

 Az európai magyarok gyülekezési jogát a Rendőrség az új gyülekezési törvény alapján tiltotta meg, miszerint “nemzetközileg védett személy érkezik”.

A párt azt írja közleményében: felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartják, hogy az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait. Orbán megmutatja a példaképének, hogy ő is semmibe veszi állampolgárai jogait.

“A DK szerint a magyarokat nem lehet elhallgattatni! Ha a gyülekezésünket korlátozzák, akkor máshogy fogjuk a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak.”

Forrás: Hírhatár


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com