Gulyás Gergelyt megkérdezték, ki adott felhatalmazást a Gruevszkit furikázó diplomatáknak, de nem volt hajlandó mondani semmit

gulyas

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Tarlós István főpolgármesterrel tartott sajtótájékoztatót a kormány és a főváros között kötött megállapodásról.

Itt kérdezte az RTL Gulyás Gergelyt a macedón igazságszolgáltatás elől Magyarországra szökött Nikola Gruevszki volt macedón kormányfővel kapcsolatban. Azt akarták megtudni, hogy ki adott felhatalmazást a diplomatáknak, hogy Albániából Budapestre hozzák Gruevszkit. Gulyás azt mondta, semmi új információt nem tud elmondani a kormányinfón elhangzottakhoz képest. (Arra a felvetésre, hogy ez Budapestinfo, az újságíró azt mondta, igen, Gruevszki Budapesten van.)

Gulyás elismételte, hogy „egy külképviseleten tett szándéknyilatkozatot a volt macedón miniszterelnök”, és menekültügyi eljárás folyik. Az újságíró szólt, hogy amikor Gruevszkit utaztatták, még nem folyt eljárás, de Gulyás erre is csak annyit mondott, hogy az eljárás lezárultáig semmilyen információt nem ad. 

(HVG)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com