Gulyás Gergely a Néppártot fenyegeti

gulyas gergely

Ha nem elég bevándorlásellenes az EPP, akkor nem tud vele együttműködni a Fidesz a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette ki: hibásnak tartja a Néppárt azon törekvését, hogy az EP-választás előtt gondolkodnak koalícióban, írja a hvg.hu. Úgy folytatta, a Fidesz szerint meg kell várni, hogyan alakulnak az erőviszonyok májusban, utána kell szövetségesek után nézni.
“Szerintem a Néppártnak nagyobb szüksége van ránk, mint nekünk a Néppártra”
– fogalmazott a miniszter, aki azt is hangsúlyozta: a magyar kormánypárt nem hajlandó megtűrt szerepet játszani, a Fidesznek rengeteg alternatívája vagy. Gulyás szerint céljuk, hogy “kereszténydemokrata”, bevándorlásellenes Néppárt alakuljon, benne a Fidesszel. Ha pedig az EPP “engedményeket tesz a bevándorláspárti erőknek” – bármit is jelentsenek ezek a szavak -, akkor “nem tudnak együttműködni”.
Kérdésre, támogatják-e még Manfred Weber csúcsjelölti ambícióit, Gulyás azt mondta: “Weber bármilyen támogatást elfogad, hogy bizottsági elnök legyen”. Ennek egyébként a szöges ellentétét jelentette ki maga a csúcsjelölt, aki nemrég arról nyilatkozott: ha a fideszes szavazatokon múlna, akkor nem vállalná az EB-elnöki posztot.

N


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com