Gulyás a Strache-botrányról: Kizárt, hogy magyar kormánytagról ilyen felvétel készüljön

Habony_bulizik_Heart_Ibiza_lead2

“Az osztrák belpolitika része az, hogy ott egy kormány megbízatása meddig tart, ettől még ha megnézzük azt a másfél évet, amit a most távozó kormány hivatalban töltött, akkor ez Ausztria számára tényszerűen, gazdasági adatokkal alátámaszthatóan sikeres volt”– mondta a Strache-botrány kirobbanásával kapcsolatban a Mandinernek adott interjújában Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette ugyanakkor: úgy tűnik, ezt a kormányt egy belpolitikai botrány kapcsán egy hét alatt teljes egészében el lehet távolítani.

Arra a kérdésre, hogy hasonló esetben a magyar kormány is ilyen gyorsan megbukna-e, Gulyás úgy felelt, reméli, hogy közöttük nincsenek vezető pozícióban olyanok, akik hasonló óvatlanságot követnének el.

“Mi azt mondtuk, hogy a sajtó maga is fontos része a nemzeti szuverenitásnak, emiatt pedig az a szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van. Egy állam úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban. A tartalmi nézetkülönbség miatt kizárt dolog, hogy ilyen felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön”– magyarázta a portálnak.

atv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com