Golden State Warriors NBA-bajnok csapata nem mennek el a Fehér Házba a hagyományos elnöki fogadásra

obama kosaras csapattal

Amerikában régi hagyomány, hogy az elnök a Fehér Házban fogadja a menőbb sportágak bajnokcsapatait, köztük persze az egyik legmenőbbnek számító NBA-aranygyűrűs kosárlabdázókat.

Idén nem fogja fogadni, a nagydöntőben a tavalyi bajnok Cleveland Cavalierst 4-1-re legyőző Golden State Warriors játékosai ugyanis egységesen a távolmaradás mellett szavaztak.

The Golden State Warriors voted unanimously to skip their entire visit to Donald Trump’s White House.

As woke as any team in sports.

Ezzel a Warriors lett az első olyan proficsapat, amelyik hivatalosan nem kért az elnökből. Eddig csak egyéni dezertálók akadtak a rövid Trump-elnökség alatt: miután a New England Patriots amerikaifocistái februárban megnyerték a Super Bowlt, pár játékos nem volt hajlandó elmenni az elnöki fogadásra.

A Golden State közös csapatfellépését segíthette, hogy Steve Kerr edző januárban “sokkolónak” és “borzalmas ötletnek” nevezte Trump elnök egyes muszlim országok lakóinak amerikai beutazását általában tiltó rendeletét. Kerr szavainak azért is volt súlya, mert az édesapját 1984-ben muszlim terroristák ölték meg, amikor a bejrúti amerikai egyetem elnökeként dolgozott.

Szintén közismert, hogy a csapat talán legnagyobb sztárja, Stephen Curry mennyire rühelli az elnököt.

Emlékezetes, hogy amikor legutóbb, 2015-ben bajnokok lettek, a GSW játékosai milyen jól elszórakoztak Obama elnökkel a Fehér Házban.

(via Perez Hilton)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com