Ghánában nagy valószínűséggel hat magyar gyár fog felépülni a közeljövőben

ghana

Ghánában nagy valószínűséggel hat magyar gyár fog felépülni a közeljövőben, erről Magyarország ghánai nagykövete, Szabó András nyilatkozott a myjoyonline magazinnak, amit a napi.hu vett észre. Sajnos sok információ még nem látott napvilágot, azonban úgy tűnik, néhány hazai cég lehetőséget lát abban, hogy Ghána felé terjeszkedjen.

A magyar kormány érdeklődést mutat a ghánai “egy körzet egy gyár” program iránt, hogy feltárja a befektetési lehetőségeket – idézi a JoyBusiness Szabó András helyi magyar nagykövetet, aki múlt héten nyilatkozott a lapnak. A diplomata arról is beszélt, hogy hat projektet hamarosan be is indítanak a térségben.

Sokat nem árult el az épülő gyárakról, csak annyit, hogy hamarosan aláírhatják a megállapodásokat ezekről. Valamint azt is közölte, hogy a hat projekt többsége az élelmiszer- és a húsfeldolgozás szektorban valósulhat meg és magán beruházásokról van szó.

Szabó a Ghánai Ipari Kamara ötödik gyűlésén beszélt erről a lapnak. Az esemény célja, hogy az iparági és kormányzati szereplők, befektetők kapcsolatokat építsenek. A fókuszban a ghánai kormány által még a két évvel ezelőtti kampányban meghirdetett “egy körzet egy gyár” iparosítási program volt.

Ghánával a kormánynak korábban is nagy tervei voltak: februárban indult el a Ghána-Magyarország Üzleti Tanács.

Ha pedig a magyar kormány lehetőséget lát valamiben, azt azonnal ki kell aknázni, mese nincs. Itthon amúgy sincsenek már munkanélküliek, így gyárakat építeni is teljesen felesleges. Orbán Viktor legalább annak örülhet, hogy Ghána többségében keresztény, így megvédhetik őket a vallásüldözéstől.

kolozsvaros.com/Hírhatár


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com