Geszti Péter libabőröztetően kínos dalt írt a kivándorolt magyarokról

geszti nyitó
Ezt most bizonyítékokkal tudnám alátámasztani, mert amikor a csajomnak megmutattam, tényleg olyan lett a karja, mint a smirglipapír.

Ettől zeng most éppen a magyar internet, hát zengjünk kicsit mi is, bár kezességet nem vagyunk hajlandóak vállalni érte. Az egész azzal kezdődött, hogy az ex-Rapülő ezen az oldalon bejelentette, hogy van egy új dala, a Hungarian In Europe. Már egy új Geszti-dal puszta léte is ijesztő, de hogy a címe Sting slágerének átirata, az még több aggodalomra adott okot. A szófacsarók nyolcdanos mestere azt kérte ezen az oldalon, hogy külföldre költözött magyarok küldjenek neki kis videósnitteket, mert többek között ezekből fog összeállni a végső videó.

És összeállt, a premier a mai napon bekövetkezett. A végeredmény sajnos sokkal pokolibb, mint amire számítottunk. Sikerült azt a típusú dalt megalkotni, aminek hallatán a dalszerző helyett szégyelli el magát az ember. Nekem a fejem kezdett melegedni, a barátnőmnek a karja lett kacsaszerű. És Önben milyen tüneteket vált ki? Nézze:

A rémes angol kiejtés, a sorvégi affektálós elharapások, a levágott ujjú farmering, az egri bor – Angry Bird rímpár egy olyan veszélyes eleggyé állnak össze, hogy már azt gondolnánk, ennyi is elég egy agylefagyáshoz. De aztán jön a dal műanyagnépzenébe oltott vége, amikor már tényleg azt reméli az ember, hogy ezt nem sok külföldi fogja megnézni. Pedig még Puskás meg paprika sincs benne!


21 Comments

 1. rita goth said:

  Azoknak akik leszoltak Geszti angoljat azoknak uzennem hogy a dal elejen felhivja a figyelmet a hallhato magyar akcentusra.

 2. Magyari Csilla said:

  Most én másik dalt hallgattam, mint a cikkíró? Ez egy magyar “keserédes” volt….. azaz Geszti megmutatja, hogy EZ VAN, EZ LETT. A máshol élés egyszerre kényszerűséges és a másságból adódó felszabadító volta – egyszerre… az érem két oldala. Annak is aki bevallja, és annak is aki nem…. vagy most nem, vagy éppen nem vagy még nem.

 3. Adri said:

  először is. Az angol akcentusa iszonyatos. Még az Ausztráliai angolt is megértem, de Gesztit nehéz volt. Másodszor. A politikusainkról kéne ilyen hangvitelű dalt írnia. Nem jószántunkból hagytuk el az országot, hanem mert otthon a sok hülyeséggel lehetetlenné tették az ÉLETBEN MARADÁST. Ezen kéne elgondolkozni, nem pedig fikázni a másikat, akik messze élnek otthontól. Nekünk sem könnyű. És igen nagyon jól tudjuk, hogy soha nem leszünk máshol otthon, csak azon kéne elgondolkodi, hogy miért keresünk másik otthont magunknak. Én attól még Magyar vagyok, soha nem is leszek angol vagy német vagy bármilyen másik nemzetiségű, de akkor is azt mondom hogy én kettő helyre megyek haza. Mikor itt vagyok kint akor is haza megyek, és mikor otthon vagyok Magyarországon, akkor is haza jövök. Nem fikázni kéne a másik meber döntéseit, hanem az otthon maradtaknak olyan körülményt kéne teremteni, ami jó. És nem azon agyalni, hogy a külföldön élők jöjjenek haza. Nem véletlenül vagyunk kint. Csak ezen kéne filózni egy kicsit. Magyarország pont azért tart ott ahol, mert mindeki másnak akar rosszat. Ha én itt szenvedek (Magyarországon) akkor mindenki jöjjön haza és szenvedjenek ők IS. magyarul a “dögöljön meg a szomszéd lova is” felfogást kéne már elfelejteni, és végre tenni kéne azért, hogy Otthon jobb legyen azoknak akik még otthon vannak.

 4. T.Laci said:

  Olvasom a kommenteket.. és elszáll az agyam.. ! Az aki elment, nem jó dolgában ment el , hanem mert itthon nem boldogult .. ezért utálni kéne ?? Ugyan miért ????
  Azokat utáljátok akik ezt az országot vezetik , és nem a választóikért a népért vannak .. hanem saját magukért!!!!!!
  Valószínű ha itthon minden rendben lenne , nem született volna meg ez a dal és a honfitársaink is itthon maradnának !!! A Fidesz, Orbán féle politika tönkre tette a vállalkozásokat , a multik viszik a prímet és aki vállalkozna már azt sem tud mert olyan sok fajta adót kell fizetnie, hogy egyszerűen nem éri meg.
  Sorolhatnám az indokokat , amiért emberek családok költöznek el az országból.. de se eleje se vége nem lenne. :(
  Nyugati életszínvonalat akarnak behozni , olyan fizetésekből amiből még jó szándékkal sem jössz ki hónap végéig . Az e fajta életszínvonal bevezetéséhez nyugati béreket kéne fizetni , de az már nem megy, sőt ha tehetik be sem jelentenek , a nyugdíj felszámolásáról nem is szóltam és a világon egyedül álló adófajtákról, tandíjról, stb stb stb…. Mielőtt valamiről írsz valamit , gondolkodj el … Te vajon mit tennél ha tehetnéd, itthon maradnál ?? Biztosra veszem h nem !!!!!!!!
  Fikázni meg mást szekálni ahhoz értetek .. de hogy rozsdás szöggel piszkáljátok a szemetek azt már nem ….. pedig az utóbbit kéne tenni , akkor nem foglalkoznál mással. :D

 5. T.Laci said:

  Geszti egy jó fej zenész, igen ezen az egészen el lehet gondolkodni ha már a zenészek is ilyen dalokat fogalmaznak meg. :( Nem az Országgal van a baj hanem a Politikusaival .. akik nem a népért hanem saját magukért vannak .. csoda h aki tud elmegy?? Be vallom őszintén .. ha lenne rá pénzem Én is követném azokat akik elmentek. :( A zene meg olyan amilyen .. mindegy , hogy milyen a dallama .. a tartalmán van a hangsúly . :)

 6. magymet said:

  Elhagytátok az országot, beültetek a készbe, amik mások építettek fel, hitványak vagytok, mert cserben hagytátok az itt maradókat! az összes féreg orvossal együtt, akik nem törődnek a saját fajtájukkal, azokkal, akik kitaníttatták őket! El nem tudjátok képzelni, mennyire gyűlölnek benneteket, betolakodóknak tekintenek az ottaniak: Én tudom, mert beszélgetek velük.Itt volt lakásotok,ott bérelnetek kell, jöttök haza, villogtok a kocsitokkal, mi ma már egy kocsi, van az az itt maradóknak is.Itt kellett volna maradnotok, segíteni helyretenni a saját hazátok gazdaságát. Hazajöttök néha választani és az ellenségeitekre szavaztok, hogy még jobban kiszúrjatok az itt maradőkkal!

 7. Rob said:

  Nem fikázni kellene a dalt mert azoknak írta akik elhagyták az országot, és nem értem, hogy miért kell irigykedni valakire aki jól él otthon. Akkut dolog a mostani népvándorlás. Akinek nem tetszik ne hallgassa.

 8. Lessy said:

  Bocsánat, azt nem írtam le, hogy akik otthon maradnak, azok is nagyon sokat tesznek. Mernek maradni. És otthon élni…. az sem könnyebb – sőt.

 9. Lessy said:

  Szerettem Gesztit. Mostmár nem. Külföldi magyarként kikérem magamnak. Akik eljöttek, biztos MERTEK tenni. Nem könnyű 1000 km-re lenni a barátoktól, a családtól, a nyelvtől a szokásoktól. De Geszti úr, sajnos nem mindenki olyan megbecsült (?) otthon, mint Ön, aki csak nyaralni jár 100 határon túlra. Egyébként a “kivándorolt” magyarok nagyrésze megállja a helyét. Nem csak az idősgondozásban, de sok egyébben is. Ismerek orvosokat, pályázatírókat, mérnököket, és egyszerű (?) háziasszonyokat is, akik eljöttek. Mind büszke a származására, de egyik sem kérkedik vele. Megtanulták az adott ország nyelvét (nem úgy, mint Ön az angolt), beilleszkedtek. Teszik a dolgukat. Kérem Geszti Úr, ne sértegessen bennünket!

 10. Pesti Pisti said:

  Ez Magyar népzenei alapokat hordoz magában?? Biztosan nem hallotta még a “Tavaszi szél vizet áraszt” című dalt !!!
  Bibsitől bibsi zene. Az egész rohadt média az agymosásról szól !!!

 11. mojse kobi said:

  Ez teljesen “klezmer” jiddis zene nem magyar népzene!!

 12. Meglepve said:

  Egy zseniális dal, a posztoló meg egy materialista kis…….

 13. MadWolf said:

  sose volt ebben magyar népzene, ez zsidó népzenei alapokra épül

 14. EgySzóMint said:

  Kösz a posztot, jól összekomponált dal :)

 15. Bagoly said:

  egyáltalán nem “liba bőröztem” tőle, amúgy ezt nem is ő írta csak benyúlta és átírta

 16. Agneza Vujkov said:

  Ez ilyen, pontosan ilyen. Nekem nagyon tetszik.
  Kimaradt, hogy sokkal nehezebb.

 17. mihu said:

  Geszti amihez eddig hozzányúlt sláger lett. Ez is az lesz.
  Vegyes érzelmeket vált ki belöllem, így hogy gyakorlatilag a komplett ismerős köreim vándoroltak el külömböző égtájakra.
  Degradáló kommentek tulajdonosainak el kellene gondolkodni…

 18. zhall said:

  A dal pont arról szól hogy soha nem leszel otthon máshol…
  Részemről annyi hogy szerintem egyáltalán nem olyan rossz mint ahogy mondjátok.Nekem tetszik.Soha nem voltam Geszti rajongó,ezt azért leszögezném!

 19. Nemtudom said:

  Ez most kampanyklipp hogy
  Gyerunk aki tud meg huzzon el innen mert jobb lesz kulfoldon?
  Nepzenei alapok? Marmint MAGYAR?
  Ebben sem vagyok biztos inkabb egy jo kis JakobRabbi alapokat hallok benne de ebbe nem megyek bele aki hallgat vilagzenet tudja mire gondolok….
  A hidegrazas megvolt. Gratulalok hozza gyerunk keressunk mi is uj hazat!
  Ez most elq..ad nalam a biztositekot…es nem kicsit…

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com