G. Fodor Gábor: Vegyék az állam hatálya alá a Facebookot

g fodor gabor masodik kep

Ajánlásokat fogalmazott meg a Századvég Alapítvány a Facebook “cenzúrája” ellen. G. Fodor Gáborék azt szeretnék, ha a Facebookra a hagyományos média szabályai vonatkoznának, és a nemzetállam területi hatálya és alkotmányos szabályai vonatkoznának rá.

A Századvég szerint a közösségi oldalak “cenzúrája” morálisan védhetetlen, mivel “lábbal tiporja” a szólásszabadság elvét. G. Fodorék úgy látják: politikailag veszélyes, amit a Facebook csinál, mivel “tagadja a nemzeti szuverenitásokon alapuló törvények és szabályok érvényességét”.

Ezen túl pedig “megfosztja az embereket az igazság megismerésétől, mert annak teljes körű bemutatását és megismerését tilalom alá helyezi” A Századvég szerint most a “nemzeteken a sor, hogy megvédjék a szabadságot”. Ehhez nyolc pontban fogalmazták meg javaslataikat. Egyebek mellett azt szorgalmazzák, hogy minősítsék hagyományos tömegmédiának a közösségi médiát és ugyanúgy szabályozzák, mint a többi tartalomszolgáltatót.

Emellett javasolják, hogy terjesszék ki a közösségi média tevékenységi körére a nemzetállam területi hatályát és alkotmányos szabályait, valamint hogy keményebb jogi eszközökkel lépjenek fel “a szólás- és véleményszabadság külső korlátozóival”. (Értsd: azzal az indokkal akarják fideszes cenzúra alá vonni a Facebookot, hogy őket minősítik cenzornak)

(hvg.hu nyomán)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com