Füles Gulyásnak nevezték a német köztévében Orbánt, Tiborcznak pedig gratuláltak a megtérülő házasságához

orban csalad

A német köztévé szatirikus hírműsora, a Heute Show ismét Orbán Viktorral foglalkozott, konkrétabban a vejével, Tiborcz Istvánnal, a kelet-európai korrupció izgalmasan tág témakörének keretében – írja a hvg.hu.

Az ötperces blokk Romániával kezdődött, ahol a parlament épp a héten elfogadta a korrupcióellenes törvény ártalmatlanná tételét. Az új szabályok értelmében megússza a börtönt Liviu Dragnea, a hatalmon lévő román szociáldemokraták többszörösen büntetett elnöke. Dragnea olyan vámpírként jelent meg, aki árvaházak elől szívja el az uniós forrásokat.

Dragnea után a cseh miniszterelnököt, Andrej Babist vette elő Oliver Welke műsorvezető. Felelevenítette: amióta miniszterelnökké választották, Babis megduplázta a cégeibe érkező uniós források összegét. A Heute Show menő striciként mutatja be a német publikumnak a politikust.

Utána jön Orbán, akit Welke szerint

a barátai úgy hívnak: Gulyás Fülekkel.  

Felidézik, hogy egymilliárd euró elköltésére vetül árnyék, megmutatják a felcsúti stadion mellett szerénykedő Orbán-rezidenciát, a faluban véghezvitt pénzszórást és Tiborcz Istvánnak is gratulálnak a megtérülő házasságához.

Ezzel szemben a magyar kormánynak azonnal javítania kéne az egészségügyi ellátáson, mert az ország polgárai hat évvel élnek kevesebbet, mint az átlag európai

– javasolja Welke.

Hazafiak, közben csak a nemzetüknek ártanak.

– teszi hozzá.

Ezután  Karel Gott számot írnak át karaoke-stílusban. A slágerek a lopásról szólnak. Majd látható a CD is, amely Kelet-Európa legnagyobb korrupcióit énekli meg. A műsorban a CD eladásából származó egymillió euró Orbán vejénél landol.

Íme, a műsor vonatkozó része:


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com