Frank Engel: Több mint 4 milliárd eurónyi forrás megvonását javasolja, mely következtében összeomlana a fidesz párt rendszere

frank engel

Kemény hangú interjút adott a Népszavának Frank Engel luxemburgi néppárti képviselő. A politikus szerint a Fidesz nem való már se a Néppártba, se az Európai Unióba, az EU-s pénzeket pedig meg kellene vonni Magyarországtól.

„A tagok jelentős részének elege van a Fideszből. A Fidesz kormányzása mindennek ellentmond, amiben a Néppárt hitt és hisz.”

- kezdődik az interjú, melyben Engel arról beszél, hogy a Fidesz miatt feszült a helyzet a Néppárton belül. A képviselő szerint el kellene küldeni a Fideszt a pártcsaládból, mert maguktól nem mennek el, majd azt is hozzáteszi, hogy szerinte most már sehol sem látnák őket szívesen.

Engel szerint meg kellene regulázni Magyarországot, mégpedig „viszonylag gyorsan”, mert az emberek hamar felejtenek, és akkor minden marad a régiben. A politikus az ún. 7. cikkely szerinti szankciós eljárást indítványozná Magyarország ellen, melynek végén nem a szavazati jogot venné el, hanem megvonná az uniós támogatásokat.

„Ha az évi több mint 4 milliárd eurónyi forrástól megfosztanánk a Fideszt, összeomlana a rendszerük.”

A képviselőnél az elmúlt hetek történései tették be a kaput. A CEU-törvényről azt gondolja, önmagában a törvénymódosítás szövege nem botrányos, viszont, hogy nyilvánvaló politikai céllal akarnak bezáratni egy egyetemet, már az. A civil szervezetekről szóló törvénytervezetet ennél felháborítóbbnak érzi.

„Itt az ideje, hogy a Bizottság előbújjon a paragrafusok mögül, és politikai értékelést adjon a Fidesz kormányzati tevékenységéről, amely szerintem sérti az unió alapértékeit.”

- folytatta Engel, majd kijelentette, hogy függetlenül a bizottsági döntéstől, néppárti kollégáival végigviszik az ügyet.

„Évek óta közelről látom, mit művel a Fidesz, és a helyzet nem javult, hanem romlott. Elég volt.”

Az Európai Parlament is kezdeményezheti a 7. cikkely szerinti eljárást, nem kell feltétlenül a Bizottságra várni. Ezzel Engel is tisztában van, és javasolni is fogja a frakciónak.

„Nem szeretnék többé szolidaritást vállalni a Fideszszel.”

- mondja.

A képviselő azzal zárta az interjút, hogy ebben a harcban minden eszközt be kell vetni, és lehet, hogy az eljárás megindításához és a szankciók kiszabásához szükséges többséget sohasem fogják elérni, de akkor is meg kell próbálniuk.

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com