Folyamatosan érkeznek a szennyvíziszappal teli kamionok Magyarországra (videó)

Screen Shot 2019-07-25 at 10.45.14 AM

Eddig több mint 50 ezer tonna szennyvíziszapot szállítottak Horvátországról Magyarországra. A szennyvíztisztítás melléktermékeként keletkező bűzös masszát közúton utaztatják. A kamionok folyamatosan érkeznek, miközben a kormány azt ígérte, a szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni.

Nem csak fél Horvátország szennyvíziszapját szállítják Magyarországra, de egész Szlovénia éves termelését is. A bűzös massza ügyét érzékelte a kormány is, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter legutóbb azt mondta:

a magyar kormány a környezetvédelem oldalán áll és más szennyeséből sem kér, ezért úgy döntött, a magyar szennyvíziszap bőven elegendő a magyar termőföldnek, ezért nincs szükség külföldről szennyvíziszap behozatalára.

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári szervezetének elnöke és összellenzéki képviselőjelölt most egy videót tett közzé, amelyben az látható, hogy a kormány ígéretével ellentétben minden eddiginél sűrűbben jönnek a szlovén kamionok.

“Ennyit ér az adott szavuk. Ennyit érnek a nyilatkozataik. A városvezetés lejárató hadjárata ellenére folytatjuk a tiltakozás megszervezését”

- mondta a videóban az ellenzéki képviselőjelölt, majd hozzátette:

“a szállítások azonnali leállítása érdekében, valamint a tarthatatlan körülmények felszámolásáért nyomást kell gyakorolni a jelenlegi döntéshozókra, ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk. Arra kérünk minden székesfehérvárit, akinek elege van a kiszolgáltatott helyzetből és a városunkban terjedő bűzből, hogy támogassa az akciónkat”.

Forrás: Hírklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com