Fogcsikorgatva, de kénytelen volt leadni a köztévé a fideszes korrupcióról szóló reklámot

Screen Shot 2019-05-11 at 9.46.35 AM

Ami Hadházy Ákosnak nem sikerült, azt a Momentum megoldotta: a Duna TV nézői a kormányzati visszaélésekről szóló kisfilmet láthattak.

Bár többször is lepattant Hadházy Ákos a közszolgálati médiáról a Európai Ügyészséghez történő csatlakozást népszerűsítő reklámfilmjével, most mégis muszáj leadnia a közmédiának a reklámot – írja az Index.

Dobos Menyhért a közmédia egyik vezetője korábban kategorikusan kijelentette, hogy nem fogják leadni a reklámot, mivel az szerinte „médiajogi értelemben nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást, tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben – többek között a kormányzat bírálatával – hatást gyakorolni.”

Most mégis le kell hogy menjen a reklám a Duna TV-n – jegyzi meg a portál – ugyanis a Momentum élve a jogával, hogy közmédiában politikai reklámokat jelentessen meg, saját kampányfilm helyett a vitatott reklámot adatja le.

A 37 másodperces kisfilm rögtön belecsap a lecsóba, a közmédia lógója után a következő szöveget hallhatják a nézők:
“Az elmúlt 15 évben napi 2 milliárd forintot kaptunk az Uniótól. Ezeknek a pénzeknek a jelentős részét azonban nem az ország javára, hanem a fideszes zsebek kitömésére fordították.

N


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com