Fideszes alpolgármester: utasítás volt, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak kell hívni az ellenzéket

koczka tibor, Fotó- Koczka Tibor Facebook oldala

„Nem a véleményét mondta el, hogy szerinte XY bevándorláspárti, hanem a nevük elé mondták, kivétel nélkül” – fogalmazott Koczka Tibor.

„Az első igazán nagy felháborodásom tavasszal volt, amikor a frakció társaimnak – meg nekem is, csak én nem hajtottam végre – kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselő társaikat” – egyebek mellett erről beszélt az ugytudjuk.hu-nak Koczka Tibor, Szombathely jelenlegi fideszes alpolgármestere, aki az októberi választáson már mint független polgármesterjelölt, a Pro Savaria színekben pedig egyéni képviselőjelölt indul.

Koczka hangsúlyozta, hogy nem lehet így megalázni a másikat emberi méltóságában.
„Nem a véleményét mondta el, hogy szerinte XY bevándorláspárti, hanem a nevük elé mondták, kivétel nélkül”
– közölte.

Azt is mondta, hogy ő nem hajtotta végre ezt az utasítást.

Hozzátette: borúlátó, amiért 30 évvel a rendszerváltás után még mindig arról kell beszélni a szombathelyi közgyűlésben, hogy cenzúra, hogy szamizdat, és hogy szükség van-e a népszavazás lehetőségére Szombathelyen.
„Itt már régen nem arról van szó, hogy keresztény, konzervatív kultúra, hanem arról, hogy Hende Csabának van egy csapata és a hatalom megtartása a cél, kerüljön ez bármibe is”
– jelentette ki.

Kockza az interjú végén kiemelte: sajnálja, hogy a többiek nem álltak ki mellette, és tudja, hogy van olyan, aki úgy látja a dolgokat, mint ő.
A jelenlegi állás szerint Szombathelynek három polgármesterjelöltje van. A Fidesz Balázsy Pétert, az Éljen Szombathely nevű ellenzéki választási szövetség Nemény Andrást indítja, Koczka Tibor pedig függetlenként indul. A jelenlegi polgármestert, Puskás Tivadart nem indítja a Fidesz.

Ez egyébként – az alpolgármester külön indulásával együtt – a helyi fideszes belharcok eredménye. A Fidesz februárban elvesztette többségét a közgyűlésben, miután a másik alpolgármesterrel, Molnár Miklóssal végletesen megromlott a viszony a rabszolgatörvény miatt. (Az ő szavazatával tudta napirendre venni és elfogadni az ellenzék azt a rendeletet, hogy Szombathelyen nem alkalmazzák a túlóratörvényt.) Azóta részben az ellenzék akarata érvényesül a közgyűlésben, bár Puskás Tivadar minden polgármesteri jogosultságát felhasználva igyekszik ezt megakadályozni.

nepszava.hu

Fotó: Koczka Tibor Facebook oldala


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com