Fideszék visszatekerték az órákat ’56 előttre…

bekekolcson, darabanth auction house

Domonkos László az Állami Számvevőszék vezetőjének javaslata szerint az állam megtakarítana a dolgozóknak három havi munkabért egy egyéni gyűjtőszámlán. 

„A kormányzat tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem követlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak.”
Emlékeztetek: ez az állam már ellopta 3 ezer milliárdunkat. Most a családok három havi pénzét – kvázi – tartalékba eltenné az állam.

Ezek a csökött agyúak megint nem tudtak kitalálni semmi újat:

“MAGYAR DOLGOZÓK! MUNKÁSOK! PARASZTOK! ÉRTELMISÉGIEK! A haza javára, a magatok hasznára jegyezzetek BÉKEKÖLCSÖNT!” (1950)

A Békekölcsön lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, ezáltal segítse az államot a „békéért folyó küzdelemben”. A békekölcsön, bár egy megtakarítási forma volt, a kötelező jellege miatt egyfajta bújtatott adóként működött. ’56 után nem volt új békekölcsön-jegyzés.

Nos, fideszék visszatekerték az órákat ’56 előttre…

Szerzõ: Juszt László

Fotó: darabanth.com


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com