Fidesz-matricás különítmény pusztítja az ellenzék plakátjait Győrben

ellenzek plakat

Az ötfős csapat egy fehér furgonnal járja az utcákat, és tucatjával szaggatják le a táblákat. A rongálókat akció közben buktatta le egy másik aktivista csoport.

Hetek óta módszeresen leszaggatják az ellenzék EP-választási hirdetéseit Győrben; a szemtanúk, járókelők egy fehér furgonos bandáról beszéltek, ami főként éjszaka dolgozott, és begyűjtötte a hivatalos hirdetési felületekre kiragasztott plakátokat, de főként az MSZP -s anyagokra utaztak.

Péntek éjszaka aztán a plakátragasztók tetten érték a tépkedőket: az MSZP aktivistái épp csak befejezték munkájukat, amikor látták, hogy egy Fidesz-matricás furgonból öt ember ugrik ki, és nekiáll leszaggatni a ragasztótól még nedves hirdetéseket – tudta meg a Népszava.
„Megállítottuk őket, aztán némi szóváltás után rendőrt hívtunk” – mondta lapunknak Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke, aki maga is részt vett a plakátozásban. A kiérkező rendőrök aztán Pollreisz kérésére felnyitották a furgon rakterét, melyben több tucatnyi plakát mellett 41 darab, letépett műanyag MSZP-Párbeszéd hirdetőtáblát is találtak. A rongálás miatt az Pollreisz ott helyben feljelentést tett, az igazán érdekes fordulat azonban csak a rendőrök távozása után következett.
„A furgonos csapat tagjai beismerték nekünk, hogy Fidesz-aktivisták, és felsőbb utasításra tépkedik az ellenzéki hirdetéseket”
– mesélte Pollreisz.

A plakátszaggatók ugyan nem nevezték meg közvetlen, személyes megbízójukat, a győri MSZP-s azonban nehezen tudna elképzelni más megrendelőt, mint a győri Fidesz-szervezetet. Utóbbit egyébként Borkai Zsolt, a város polgármestere vezeti.

 

Bár a letépett, megrongált táblákat már nem tudták visszahelyezni, a helyi szocialisták ezeket újrahasznosították: a 41 táblát győri irodájuk környékén állították fel, hogy ezzel is emlékeztessenek a történekre.

Pollreisz hozzátette, az esetről már értesítették a Nemzeti Választási Bizottságot – ami pedig a rendőrségi vizsgálatot illeti, szerinte bűncselekmény miatt indulhat nyomozás, mivel az okozott kár meghaladta a szabálysértési felső határértéket, vagyis az 50 ezer forintot.
Az üggyel kapcsolatban megkerestük Borkai Zsoltot is és a helyi Fidesz-irodát, hogy kiderüljön, valóban helyi vagy központi Fidesz-utasítást követtek a plakátszaggatók, és ha egyik esetről sincs szó, tervezi-e belső vizsgálat indítását a történtek miatt.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a rendőrség megkereste-e már Borkait vagy a Fidesz-irodát a történtek miatt. Levelünkre Borkai Zsolt megbízásából egy önkormányzati tanácsadó válaszolt, aki szerint a győri EP-kampány koordinálása a Fidesz választókerületi elnökeihez, Kara Ákos államtitkárhoz és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselőhöz tartozik Kérdéseinkkel őket is megkerestünk, ha kapunk választ, frissítjük cikkünket.

Népszava


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com