Ferenc pápa csíksomlyói miséje helyett miért inkább a madridi BL-döntőre ment el Csányi Sándor gépével, a miniszterelnök?

orban labdaval

Ma hangzott el a kérdés a Parlamentben: Ferenc pápa csíksomlyói miséje helyett miért inkább a madridi BL-döntőre ment el Csányi Sándor gépével, a miniszterelnök?

Orbán ezt válaszolta: „a kormányzaton belüli munkamegosztás szabályai szerint a köztársasági elnök és a miniszterelnök sohasem tartózkodhat egy nemzetközi eseményen a határokon kívül”.

Ha ezt nem egy manapság szokásos “szupernagyontitkos” valami mondja ki, akkor Orbán szokása serint ismét füllentett, hazudott, vagy konfabulál.

A kormányzati munkamegosztásról az 1990. évi LXVIII. törvény rendelkezik. De ennek hozzáférhető példányaiban ez a kitétel nem szerepel.

Az 1990. évi LXVIII. törvény a minisztériumok, a miniszterek, államtitkárok feladatairól, kötelességeiről(?) rendelkezik.

Van olyan törvény – erről hallhatott a nagy tudású miniszterelnök – igaz Amerikában, hogy az elnök és az alelnök nem lehetnek egy időben repülőgép fedélzetén, vagy válsághelyzetben egy helyen.

És csak mondja, mondja, mondja – a parlament meg zabálja…

Mostmár ideje lenne egy olyan Orbán beszédnek, ami így kezdődik: Tisztelt Fővárosi Bíróság…

Szerzõ: Juszt László

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com