Fenyegetést kapott a Facebook és a Twitter az EU-tól

facebook twitter

A Facebook, a Twitter és a hozzájuk hasonló vállalatok ultimátumot kaptak az Európai Uniótól: vagy kitalálnak valamit, hogyan szabaduljanak meg minél gyorsabban a közösségi médián eluralkodó gyűlöletbeszédtől, vagy súlyos következményekre készülhetnek.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint a népszerű közösségi oldalak működtetői nem tesznek meg mindent azért, hogy az agresszív és rasszista posztokat a lehető leghamarabb eltávolítsák, az EU évek óta tartó türelme pedig vészesen fogy – írja a Portfolio.

A jelenlegi helyzet tarthatatlan: az esetek mintegy 28%-ában több mint egy hétbe telik, mire az illegális tartalmak eltűnnek a közösségi felületekről. Ha a probléma nem szűnik meg hónapokon belül, akkor annak következményei lesznek – fogalmazott Mariya Gabriel, digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztos.

Németország már június végén lépett az ügyben, ekkor ugyanis elfogadta a Bundestag azt a törvényt, amely alapján a közösségi portálokat üzemeltető vállalatok akár ötmillió eurós büntetést is kaphatnak, ha a nyilvánvalóan jogsértő tartalmakat 24 órán belül nem távolítják el.

Forrás: Portfolio

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com