Felsőbb utasítás: lekapcsoltatta a MÁV a dolgozók saját pénzéből vett klímagépét

vonat allomas, Fotó- DANIEL MIHAILESCU : AFP

A jelek szerint nem vették jó néven a vasúttársaságnál, hogy a hvg.hu a bakterek munkakörülményeivel foglalkozott.

Sokszor lassúak, koszosak és pontatlanok a vonatok Magyarországon, amit a vasutasok a munkakörülményekkel és az elavult hálózattal indokoltak a hvg.hu-nak.

A hírportál korábban hosszabb cikkben számolt be arról, hogy a magyar vasúttársaság 20-30 éve adós bizonyos fejlesztésekkel, például a bakterházak felújításával. Cikkükben nem csak azt mutatták be, hogy több őrhelyen még angolvécé sincs, hanem azt is, hogy a fülledt hőséget az egyik bakterház dolgozói úgy küszöbölték ki, hogy maguk dobták össze a pénzt egy hordozható légkondícionáló berendezésre.
A mobilklímát azonban mostanra lekapcsoltatták a dolgozókkal. A lap úgy értesült, hogy cikkük megjelenése után a szobi és a vácrátóti őrhelyen is megnézték a körülményeket az „ingatlanosok”, a vasútnál így hívják azokat, akik az épületek állagáért, a körülményekért felelnek. Nem ígértek az ott dolgozóknak semmit, viszont megtiltották nekik, hogy használják azt a mobilklímát, amelyet saját pénzükön vettek, hogy elviseljék a toronyban a forróságot. A portál információi szerint arra hivatkozva tépték ki a falból klímát, hogy a bakterok nem kértek és kaptak engedélyt a használatára, továbbá szabálytalanul, a kéménylyukba kötötték azt be. Kijelentették, hogy
van elég baj a HVG-cikk miatt, nem kell még ez is.
A döntésről a munkatársak is tájékoztatták egymást egy cetlin: „A klíma a HVG cikk miatt felsőbb utasításra nem használható”. A lap már kereste a MÁV-ot, hogy reagáljon a történtekre.

nepszava.hu

Fotó illusztráció: DANIEL MIHAILESCU / AFP


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com