Felfüggesztették Magyarország legnagyobb Facebook-oldalát

tibi atya

Tibi atyának 1,3 millió követője van. Figyelmeztetés nélkül tiltották le.

A Facebook felfüggesztette Tibi atya oldalát. Az alpári humorban és fanyar életbölcsességekben utazó oldalt egy képzeletben létező alkoholista, napszemüveges pap nevében írják. 1,3 millió követője van, amely azt a dicsőséget jelenti, hogy nincs még egy ilyen népszerű Facebook-oldal Magyarországon. A felfüggesztés hírét Tibi atya létező kocsmájának az oldala közölte.

Az, hogy az oldalt felfüggesztették, nem túlságosan meglepő. A Facebook sok kritikát kap, amiért közösségi alapelvei ellenére nem kellő eréllyel irtja a zaklató, gyűlöletkeltő vagy éppen szerzői jogot sértő tartalmat, úgyhogy néha hatalmas lendülettel kezd moderálni, csakhogy a szigor néha ártatlan áldozatokat is szed. Egyikük az a francia férfi volt, aki 2011-ben Gustave Courbet 1866-os festményét, A világ eredetét posztolta. Frederic Durand-Baissasnak a meztelenség tilalmára hivatkozva még aznap felfüggesztették az oldalát, amire ő cenzúrát kiáltva kártérítési pert indított a Facebook ellen.

Nemrég egyébként Tibi atyáéhoz hasonló sorsra jutott a KDNP Facebook-oldala is, amelyet egy időre szintén felfüggesztettek. A mérhetetlen párt mérhetetlen cenzúrával, illetve a hagyományos családmodell üldözésével  vádolta meg a közösségi hálót.

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com