Felborult egy vodkával megrakott kamion, már egy hete tart a dáridó

84804124

A palackok többsége állítólag épségben maradt, de a helyszínre érkező közlekedési rendőrök egyet sem találtak. Maloje Perekonoje község Moszkvától ezer kilométerre, délkeletre fekszik, s mintegy 600 lakosa van, akik kb. karácsonyig képesek lennének “életüket áldozva” elfogyasztani az egész rakományt – írta egy orosz portál. A rendőrség nyomozásba kezdett ugyan a vodka után, de a közeli Szaratovból kiküldött nyomozók állítólag a sürgetés ellenére sem tértek vissza még a központba.

Hallatlan szerencse érte a világvégi Maloje Perekopnoje elnevezésű orosz falucskát, amely a Volga folyó partján fekszik Moszkvától ezer kilométernyire, délkeletre. A Vesti portál híradása szerint a falut átszelő állami úton felborult egy 20.000 palack vodkával megrakott kamion. A községben már egy hete folyik a dáridó – adta hírül a ČTK, a cseh állami sajtóiroda.

A legtöbb palack állítólag épségben vészelte át a balesetet, de a kihívott közlekedési rendőrök már egyetlenegy üveg vodkát sem találtak a helyszínen. Az orosz portál közlése szerint a falusiak először a kamionsofőr segítségére siettek, aki azonban elszaladt a baleset színhelyéről. Amikor nem találták, nekiláttak “menteni” a rakományt.

Maloje Perekopnoje polgármestere szerint a “helyi aktivisták biztonságos helyre evakuálták a vodkát”, mivel a tehergépkocsi – amelynek defektet kapott az egyik gumiabroncsa – lángra kapott. A baleset híre villámgyorsan elterjedt az egész környéken, s a kis falucskába elkezdte áramlani a rokonok és ismerősök – írta a Vesti.

Obec Maloje Perekopnoje má 600 obyvatel, kteří by “s nasazením života” byli schopni zkonzumovat celý náklad přibližně do Vánoc, napsal ruský server. Nehodu a zmizení lahví vodky sice začala vyšetřovat policie, ale vyslaní kriminalisté se prý do své centrály v nedalekém Saratově navzdory urgencím zatím nevrátili.

A településnek 600 lakosa van, akik kb. karácsonyig képesek lennének “életüket áldozva” elfogyasztani az egész rakományt – írta az orosz portál. A rendőrség nyomozásba kezdett ugyan a vodka után, de a közeli Szaratovból kiküldött nyomozók állítólag a sürgetés ellenére sem tértek vissza még a központba.

Amerikai Hírhatár

(čtk)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com