Féláron vehetett házat az Omszki-tónál a fideszes képviselő fia

budakalasz varoshaza

Féláron vásárolhatott lakást a vagyonhasznosítási bizottság elnökének fia a Budakalászi Önkormányzattól. Az előterjesztésben ugyanazon a lapon szerepel Máté István elnök és fia neve, utóbbi vásárlókén – írja a Blikk.

lap szerint az önkormányzat 8,7 millió forintért adott el a városatya gyermekének egy 34 négyzetméteres lakást a budapestiek által kedvelt Omszki-tó mellett. Hogy az ingatlan nem ennyit ér, hanem akár a dupláját is, tanúsítja egy 3 hónappal korábban ugyanitt értékesített ugyanekkora lakás esete. Azt 14,9 millió forintért hirdették meg árverésen, végül valaki 17,5 millió forintot adott érte. 

A politikus fiának még az ennél jóval alacsonyabban megbecsült 10,8 millió forintból is engedtek 20 százalékot, így lett a vége 8,7 millió forint – derül ki a bizottsági előterjesztésből. 

A fideszes Máté István bizottsági elnök azt állította, a lakás nem ért többet, hiszen a házban korábban is hasonló áron adtak el ugyanilyen lakásokat. Hozzátette, nem érti, miért adott valaki januárban 17,5 milliót az egyik ingatlanért. 

„A fiam egy romot vett, még a csatornát is ki kell cserélni, a fűtés csak egy kályha volt, csak a csupasz falak maradtak meg a felújításnál. Akár 8-10 milliót is el lehet költeni rá, olyan rossz állapotban volt. A fiam egy nagyobb, komfortos önkormányzati lakás bérleti jogát cserélte el erre a romra. Máskor is történt más hasonló átköltözés, amivel a bérlők saját ingatlanhoz jutottak. Ez jó az önkormányzatnak is, mert nem kell foglalkozni a legrosszabb állapotú ingatlanok soha meg nem térülő felújításával” – magyarázta a bizottsági elnök. 

Forrás: Blikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com