Fél az önkényúr

orbán zilált

FÉL AZ ÖNKÉNYÚR látszik ez abból, ahogy a nemzeti szégyen kormánya előre támadja az Európai Parlamentet. Van aki máris csalást emleget, csupán azért, mert az EP elnöke – aki ugyancsak Orbánék pártcsaládjából származó politikus – jogi véleményt kért arról, vajon a tartózkodás beleszámít-e kétharmadba. Hát nem számít bele – jött az állásfoglalás.

Vonít a rühös eb, mert szorul a hurok. 
Bizony itt már a vakarózás sem segít.

Elolvastam a Sargentini-jelentést, ami máris olyan híres, mint öt évvel ezelőtt Tavares szövege. De vajon mennyire megalapozott? Bátran kijelenthető, hogy száz százalékig.

Az olasz nevű holland képviselőnő nevével jegyzett jelentés tényeken alapul. Mindent bizonyít és alátámaszt. Éppen ezért visszafogottnak nevezhető. Hiszen csak akkor lehet valamit alátámasztani, ha azt valamilyen törvény, vagy más jogszabály bizonyítja.

Így például szó van arról, ahogyan a magyar alkotmánybíróságot – bocsánat – kiherélték, de természetesen nincs szó benne arról, hogy az AB meg hagyta, hiszen mert akik benne ülnek, azok gyáva, vagy alázatos, megalkuvó pártkatonák. Szó van benne arról, hogy Orbán nem írja alá a saját maga által kikövetelt kormányközi megállapodást, ami a CEU-ról szól, de nincs szó arról, hogy a kormány egész pályás letámadást indított a tanszabadság ellen.

Szóval örüljetek fiúk, hogy Sargentini asszony kizárólag a jogilag alátámasztott bűneiteket sorolja. Mi lenne akkor, ha a jogszabályok megkerülésével, vagy megsértésével jellemezhető gonosz és cinikus magatartásotokat ostorozná?

Majd a jövőben, a magyar társadalom egyszer elkészül ezzel.

Egyelőre várjuk, hogy megbukjatok Európában.

Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com