Feketemunkásokkal dolgoztatott, nyugtát sem adott, de egy fillérre sem büntették meg Szatmáry Kristófot

Szatmáry Kristóf

Annak dacára, hogy tavaly feketemunkással fogták meg a hatóságok aztán idén nyugtaadás elmulasztásával bukott le, egyetlen fillérre sem büntették meg a hatóságok Szatmáry Kristóf zöldséges cégét – írja a 24.hu.

Noha erről jogerős határozat is van.

A céges beszámoló kiegészítő mellékletében – az adózás előtti eredményt módosító tételek között – jogerős bírságként ennek ellenére 0, azaz nulla forintot tüntettek fel. Szatmáry korábban azt állította, megfizették a bírságot, igaz, arra nem tért ki, mennyi volt az összege.

Különös az is, hogy Szatmáry a könyvelőre kente a felelősséget a feketemunkás-botrányban, de hősünk nem szakította meg vele a kapcsolatot, vagyis  a bizalma töretlen maradt, ugyanis

ugyanaz a könyvelő iroda készítette a mostani céges beszámolójukat is.

Szatmáryék egyébként a szabályosan foglalkoztatott munkásokat sem kényeztetik agyon, legalábbis papíron. A hét vagy nyolc (ezt a számot nem tudni pontosan, mert hol ennyit, hol annyit írtak) dolgozó a bevallás szerint a minimálbér körüli összegre bérre van bejelentve, tavaly például átlagosan havi bruttó 140 ezer forintra jön ki a keresetük.

Szatmáry kristóf a választásokig az Orbán-kormány kereskedelempolitikai miniszteri biztosa volt, most országgyűlési képviselő. Egy darabig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát elnökölte. 

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com