Európai Bizottság: A magyar kormány elferdíti a valóságot

eu

Ritka alkalom jött el csütörtökön az Európai Unió történetében. Az Európai Bizottság kiadott egy tájékoztató anyagot, ami arról szól, hogy az egyik tagállam kormánya hazudozik. Ez a tagállam Magyarország.

A Lássuk a tényeket című kiadvány így kezdődik:

“A magyar kormány „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!” címmel kampányt indított – óriásplakátokat helyezett ki, egész oldalas újsághirdetéseket jelentetett meg, a miniszterelnök pedig minden magyar állampolgárnak levelet írt. 

Az Európai Bizottság egyetért: a polgároknak valóban joguk van tudni, hogy mit tesz az EU. Mi viszont azt gondoljuk, hogy az emberek tényeket érdemelnek, nem fikciót. A magyar kormányzati kampány elferdíti az igazságot, és egy „titkos terv” sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés. 

A magyar kormány állításai rossz esetben tényszerűen helytelenek, és a legjobb esetben is erősen megtévesztők. Soros Györgyhöz pedig az egésznek semmi köze. A Bizottság ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, és pontról pontra tisztázni, mi a tény, és mi a fikció.”

Ezután pontról pontra cáfolják a legújabb kormányzati kampány hét állítását. ezek az állítások plakátokon és levélben kiküldött propagandaanyagokban is szerepelnek. A bizottság tudatja, hogy 

  • nincs kötelező kvóta, csak önkéntes betelepítési programok vannak,
  • nem gyengíteni, hanem erősíteni akarja a bizottság a nemzeti határvédelmet,
  • egyáltalán nem tervezik a migránsvízumok bevezetését,
  • semmilyen migrációt segítő szervezettel sem működnek együtt,
  • a bankkártyákat Görögországban tartózkodó, regisztrált menedékkérők kapták, a nekik járó készpénz helyett,
  • a legális bevándorlás nemzeti ügy, semmi sem kötelező az ilyen programok bevezetéséből,
  • a menekültek befogadása és a kohéziós pénzek kifizetése között nincs összefüggés.

A teljes anyag itt olvasható.

444.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com