Ételt adott az éhezőknek, rendőrt hívtak Csépán a papra

antal andrás pap

Éppen külföldön tartózkodott Antal András atya, amikor megcsörrent a telefonja. Csépán a plébániáról hívta az egyik  munkatársa azzal, hogy a kapuban áll két rendőr. A látogatók házkutatásra érkeztek. A plébániának be kellett engednie őket. Mint ugyanis kiderült, tavaly decemberben lakossági bejelentés érkezett a hatósághoz, miszerint Antal andrás  atya rendszeresen élelmiszert adományoz a falu rászorulóinak – közölte szoljon.hu-val a megyei kormányhivatal.

A bejelentéshez színes fényképeket is csatoltak, amelyekről egyértelműen látszott, hogy

akadt élelmiszer, amelynek lejárt a fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési ideje.

Ráadásul a bejelentők szerint az adományozott élelmiszerek azért sem voltak biztonságosak, mert nem tudni, honnan származnak. Mivel idén ismét több alkalommal érkezett jelzés a lejárt szavatossági idejű élelmiszer-adományok kiosztásáról, ezért vizsgálatot kezdeményeztek, és a helyszínre is kivonultak.

Antal András a Pest megyei Csévharaszt plébániájának 2016-os karácsonyi ünnepségén. Bármi történt is, folytatja

A plébániai ellenőrzésen végül semmilyen élelmiszert nem találtak, de az atyának felhívták a figyelmét arra, hogy az élelmiszer-adományozás EU-s és nemzeti jogszabályoknak megfelelően élelmiszer-forgalmazásnak minősül.

Az atya szerint a lakossági bejelentés alapja az irigység, a rossz­indulat. Gyakorlatilag a szegények napi életben maradásának ellehetetlenítésére tettek egyesek kísérletet. Az sem kizárható, hogy éppen egy támogatott.

Mindenki maga dönti el, mit fogyaszt – jegyezte meg, Antal andrás, hozzátéve: előfordulhatott, hogy lejárt egy konzerv vagy egy zacskós leves szavatossága. Szerinte azonban a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő és a valódi fogyaszthatóság ideje nem ugyanazt jelenti.

– Bármi történt is, munkámat tovább folytatom. Hogy nehéz árral szemben úszni? Az. Mindezek ellenére sem hagyhatok egyetlen éhezőt sem vacsora nélkül, aki hozzám fordul segítségért

– összegzett az atya.

A szoljon.hu híre végigfutott a magyar sajtón, csütörtökön azonban a cikk eltűnt a Mészáros Lőrinc fémjelezte Mediaworks tulajdonában lévő portálról. Egy kicsit ironikus, de az impresszuma tanúsága szerint a szoljon.hu postai levelezési címe a következő: Szolnok, Mészáros Lőrinc utca 2. Ezt az utcát még Nagybotú Mészáros Lőrinc ferences szerzetesről, a Dózsa György-féle parasztfelkelés egyik vezetőjéről nevezték el.

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com