Észak-Korea: Felkészültünk arra, hogy egy totális háborúra totális háborúval válaszoljunk

kimjongun
A phenjani katonai parádén két olyan interkontinentális rakétát is láttak a szakértők, amelyet eddig még nem.

A diktatórikus Koreai Népi Demokratikus Köztársaság katonai parádéval ünnepli alapítója, Kim Ir szen születésének 105. évfordulóját. Ennek alkalmából jelentette ki a katonai vezetés, hogy képesek atomcsapásra, ha provokáció érné államukat. Ezzel nyilvánvalóan arra az amerikai hadiflottára céloztak, amely éppen Észak-Korea partjai felé közelít.

Felkészültünk arra, hogy egy totális háborúra totális háborúval válaszoljunk. Készen állunk arra, hogy saját nukleáris válaszcsapással vágjunk vissza bármilyen atomfenyegetésre.– jelentette ki Csö Rjonghö, a Koreai Munkapárt politikai bizottságának elnökségi tagja, aki vélhetően az ország második embere Kim Dzsongun után.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság éppen alapítója és halála után örökös elnöknek kikiáltott, Kim Ir Szen születésének 105. évfordulóját ünnepli hatalmas katonai parádéval.

A teljes katonai parádé felvétele

Ugyanakkor az Egyesült Államok egy hadiflottát vezényelt a Koreai-félszigethez, ugyanis Kim Dzsongun észak-koreai diktátor már öt nukleáris kísérletet végzett az utóbbi időben, és várhatóan az ünnepség alkalmából egy rakétatesztre vagy akár egy kísérleti atomrobbantásra készül.

Donald Trump amerikai elnök nemrég Washingtonban látta vendégül a kínai elnököt, és arra próbálta rávenni Hszi Csin-pinget, hogy segítsen megfékezni az észak-koreai vezetés provokációit. A kínai elnök békés megoldást szorgalmazott, de Trump kijelentette: az USA kész egyedül is „elintézni”, „megoldani” az észak-koreai problémát. Egyesek Kim Dzsongunnak szóló figyelmeztetést is beleláttak abba, hogy múlt héten élesben vetette be az USA hadserege Kelet-Afganisztánban a legerősebb nem nukleáris rakétáját.

Bármelyik pillanatban kitörhet a konfliktus

– fogalmazott a kínai külügyminiszter, Wang Li pénteken. Hozzátette: ha ez bekövetkezne, ennek a háborúnak nem lennének győztesei.

vinson

Útban a Koreai-félsziget felé (forrás: Wikipedia)

A Carl Vinson repülőgép-hordozó három, rakétákkal felfegyverzett kísérőhajóval feltehetően holnap éri el a kijelölt helyét a Koreai-félszigetnél. Phenjanban eközben az ünnepi katonai díszszemlén először vonultak fel tengeralattjáróról indítható interkontinentális ballisztikus rakéták is a BBC tudósítása szerint. Fegyverszakértők úgy vélik, hogy ezek hatótávja meghaladja az 1000 kilométert, és két új, eddig még nem látott típust is felfedezni véltek, amelyekről nem világos, hogy tesztelték-e már őket. A „Nap napja” elnevezésű ünnepségen természetesen Kim Dzsongun előtt vonult fel a hadsereg, a diktatúra dinasztiájának „ősapjára”, Kim Dzsongun nagyapjára emlékezve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com